BORSA
2,496
0.50 %
DOLAR
34,690
-0.12 %
EURO
87,380
0.31 %
ALTIN (gr)
32,500
0.08 %

Olta balığı yemi sülünezi bulmak beceri ister

Amatör olta balıkçılığı yapanlar hangi balığın hangi uzaklıkta, hangi saatte ve hangi yem ile tutulacağını çok iyi bilirler.

Kaynakça : Aslı DİDARİ / Özel Haber | 10.04.2020 - 12:39:25

Bu yemlerden birisi olan sülünez ise herkesçe bilinmeyen ve nadir bulunan bir tür olarak dikkat çeker. Çakıya benzediği için “çakı midyesi” de denilen sülünez bir çeşit kabuklu deniz canlısıdır. 
PAHALI BİR YEMDİR
Sülünezi kendisi çıkartan biri için bu uğraş çok meşakkatlidir. Ama ona gelecek çok balık olduğundan bereketlidir de. Diğer yemlerden daha sert olduğu için iğneden kolay çıkmamasından dolayı satın alan diğerlerine oranla daha yüksek bir bedel öder. Bir sülünezden 30 balık tutulabilir.
Bu yemlerden birisi olan sülünez ise herkesçe bilinmeyen ve nadir bulunan bir tür olarak dikkat çeker. Çakıya benzediği için “çakı midyesi” de denilen sülünez bir çeşit kabuklu deniz canlısıdır. PAHALI BİR YEMDİR Sülünezi kendisi çıkartan biri için bu uğraş çok meşakkatlidir. Ama ona gelecek çok balık olduğundan bereketlidir de. Diğer yemlerden daha sert olduğu için iğneden kolay çıkmamasından dolayı satın alan diğerlerine oranla daha yüksek bir bedel öder. Bir sülünezden 30 balık tutulabilir.
BALÇIK DENİZLERDE BULUNUR
Marmara ve Ege denizlerinde sıklıkla görülen sülünez, kıyılarda ve balçık bölgelerde yaşar. 
Bu canlının yuvası denizin içindeki kumun derinliklerindedir. Suya çıplak gözle bakıldığında seçilmeyen canlı, yüzeyde küçük delikler açarak, kumun içinde yaşar. Denizde diz seviyesinden 1,5-2 metre derinliklere kadar bulunurlar.
BALÇIK DENİZLERDE BULUNUR Marmara ve Ege denizlerinde sıklıkla görülen sülünez, kıyılarda ve balçık bölgelerde yaşar. Bu canlının yuvası denizin içindeki kumun derinliklerindedir. Suya çıplak gözle bakıldığında seçilmeyen canlı, yüzeyde küçük delikler açarak, kumun içinde yaşar. Denizde diz seviyesinden 1,5-2 metre derinliklere kadar bulunurlar.
GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞİKTİR
Sülünezin görüntüsü de daha önce karşılaştığımız bir canlıya benzemez. Kabuğu küçük ve kısa silindirler gibidir. Yem olarak kullanılan canlı bu kabuğun içinde yumuşak, sarıya yakın beyaz renklidir.
GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞİKTİR Sülünezin görüntüsü de daha önce karşılaştığımız bir canlıya benzemez. Kabuğu küçük ve kısa silindirler gibidir. Yem olarak kullanılan canlı bu kabuğun içinde yumuşak, sarıya yakın beyaz renklidir.
DEMİR ÇUBUKLARLA YAKALANIRLAR
Bunlar özel demir çubuklar sayesinde avlanabilir. Bu çubuklar 1-1,5 metre uzunluğunda, 4-5 milim çapında, ucu sivrilen bir huni şeklinde olur. Bu çubuk, denizin içinde görülebilen ufak deliklere yavaşça sokulur, 20-25 santimetre içeriye girdikten sonra çubuk ağır ağır yukarıya doğru çekilir. Sülünez çubuğun ucuna takılı olarak denizden çıkartılır.
DEMİR ÇUBUKLARLA YAKALANIRLAR Bunlar özel demir çubuklar sayesinde avlanabilir. Bu çubuklar 1-1,5 metre uzunluğunda, 4-5 milim çapında, ucu sivrilen bir huni şeklinde olur. Bu çubuk, denizin içinde görülebilen ufak deliklere yavaşça sokulur, 20-25 santimetre içeriye girdikten sonra çubuk ağır ağır yukarıya doğru çekilir. Sülünez çubuğun ucuna takılı olarak denizden çıkartılır.
YAKALAMAK HÜNER İSTER
Tabii bu canlıyı avlamak sadece yaşadığı yere ulaşmak ve avlandığı alete sahip almakla yakalanmaz. Bu işi yapan kişinin bilgili, sabırlı ve becerikli olması gerekir. Bu nedenle çok avlayıcısı yoktur.
YAKALAMAK HÜNER İSTER Tabii bu canlıyı avlamak sadece yaşadığı yere ulaşmak ve avlandığı alete sahip almakla yakalanmaz. Bu işi yapan kişinin bilgili, sabırlı ve becerikli olması gerekir. Bu nedenle çok avlayıcısı yoktur.
KABUKLARINDAN HEDİYELİK EŞYA YAPILIR
Kabukları kurutularak hediyelik eşya yapımında kullanılır.
KABUKLARINDAN HEDİYELİK EŞYA YAPILIR Kabukları kurutularak hediyelik eşya yapımında kullanılır.
MIRMIR, SÜLÜNESİ ÇOK SEVER
İstanbul’da Silivri kıyılarında geniş yatakları olan sülünez kullanılarak mırmır, istavrit, mezgit balıkları çok rahatlıkla tutulur. Gece kıyılarda İzmir balığı denilensivri burun ve ispari de bu yemi çok sever.
MIRMIR, SÜLÜNESİ ÇOK SEVER İstanbul’da Silivri kıyılarında geniş yatakları olan sülünez kullanılarak mırmır, istavrit, mezgit balıkları çok rahatlıkla tutulur. Gece kıyılarda İzmir balığı denilensivri burun ve ispari de bu yemi çok sever.
Ülkemizde çok yaygın olmasa da yem becerikli ellerde karides ya da midye gibi pişirilerek, yenilebilir. Yanına da tarator çok yakışır.
Ülkemizde çok yaygın olmasa da yem becerikli ellerde karides ya da midye gibi pişirilerek, yenilebilir. Yanına da tarator çok yakışır.