Kendisi Taş Han ama işlevi AVM gibi

Eski yapıların restore edilerek hem tarihe hem de ekonomiye kazandırılması örneklerinden birisi Bizans mimarisinin tüm görkemini yansıtan Taş Han'da turistlere yönelik giysiler satışa sunuluyor. Alışveriş, yemek ve eğlencenin bir arada sunulduğu bu mekan şimdilerin AVM'si tadında.
Kendisi Taş Han ama işlevi AVM gibi

İstanbul Laleli semtinde Fethi Bey Caddesi'ndeki Laleli Camii’nin hemen arkasında yapılanan Taş Han'a iki farklı sokaktan da giriş var. 


ALIŞVERİŞ VE YEMEK İMKANI BİR ARADA

Taş Han, sadece deri firmalarının, iç giyimcilerin ve diğer branşlarındaki tekstilcilerin bulunduğu bir satış noktası değil. Çarşı aynı zamanda geniş orta alanında çay-kahve yudumlanacak ferah bir mekan. İçinde bu kafenin dışında bir lokantası ve alt katında da eğlence mekanı var.

Burası tarih ile ticaretin iç içe geçtiği, insanın içine serinlik duygusu veren ferah bir mekan.

İş yeri tabelalarından yazıldığı gibi Tarihi Taş Han Bazaar, insanların sürekli bir yerlere koşuşturduğu, çok fazla işyerini içinde barındıran ve turistlerin rağbet ettiği dinamik bir yapı.


Han’da görüşlerini aldığımız esnaf, dizinin işlerini olumlu yönde etkilediğini, tanıtımları için avantaj sağladığını söylüyor.

TAŞHAN'IN ALTINDA SARNIÇLI EĞLENCE MEKANI VAR

Han’da kapısı avluya açılan Arkat isimli bir de eğlence mekanı var. Bizans dilinde kemerli yapı anlamına gelen “Arkat” adı verilen restoran, misafirlerine önce Topkapı Sarayı'nın harem bölümünde, ardından da Yerebatan Sarnıcı'nda oldukları izlenimi yaratıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan özel tesis belgesi alan mekanda 6 büyük sütunun tamamı ve duvarları orijinal hali ile korunan sarnıç, işte şimdi romantik bir akşam için çok şık ama bir o kadar da sade bir biçimde karşınızda duruyor.