İtalya karantina girince havacılık sektörünün krizi arttı

Koronavirüs nedeni ile hava yolları şirketi olumsuzluklar yaşamaya başlamıştı. Virüsün etkileri Avrupa'da İtalya'ya ulaşınca krizin boyutları daha çok genişledi.
İtalya karantina girince havacılık sektörünün krizi arttı

Turizm açısından dünyanın en çok tercih edilen ülkelerinin başında gelen İtalya'da karantina ilan edilince hava yolları yolcu bulamayarak, sefer sayılarını sınırlandırdı. Bu da bir süredir darboğazda olan havacılık sektörünün açmaza soktu.


İtalya'nın karantinaya girmesi ile havayolu şirketleri de krizden çıkış yolu arıyor. Kore Havayolları 145 uçağının 100'ünü hangara çekti. 

Avustralya, ABD, Fransa ve Almanya bu ülkelerdeki tüm hava yolu şirketleri krizin uzamasından şikayetçi.

SEYAHATLER DURMA NOKTASINA GELDİ

Çin'in Vuhan kentinde çıkan ve dünyanın büyük çoğunluğunda ölümlü vakalara neden olan koronavirüsün, en çok havacılık sektörünü etkilemesinin nedeni ulaşımın durma noktasına gelmesinden kaynaklandı. Virüsün bulaşmasını engellemek amaçlı turizm faliyetleri ve seyahatler askıya amınınca hava yolu taşımacılığı yapan firmalar seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.


YÜZDE 20'DEN FAZLA KESİNTİ YAPILDI

Dünya hava yolu kullanı kapasitesinden yüzde 20 kesinti yapmıştı. Son gelişmelerle birlikte bu kesinti arttı. Havacılık sektörü 11 Eylül olaylarından sonra ilk kez küçülmeye gitti. 

UÇUŞLAR İPTAL OLDU, İFLASLAR GELDİ

Önce Çin'e olan seyahatler azaltıldı. Sonra dünya üzeindeki ulaşım sekteye uğradı. Bilet satışları azaldı. Seferler iptal oldu. Alman Lufthansa mart ayı içerisinde 7 bin 100 uçuşunu iptal etti. 150 uçağı yere indirdi. Pegasus Havayolları, koronavirüs nedeniyle İtalya ve Irak'a gerçekleştirilecek tüm uçuşların 16 Mart tarihine kadar karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu. United Airlines, işe alımları durdurdu, iflaslar açıklandı. Virüs öncesi mali krize giren İngiliz hava yolu şirketi Flybe, virüsle artan ekonomik buhran sonrası tüm uçuşlarını durdurarak iflas etti.