İstanbul'un en yüksek binalarından biri Çinlilere satıldı

Çinliler, 220 metre yüksekliğindeki ödüllü bina İstanbul Tower 205'i, 594 milyon dolar ödeyerek satın aldı.
İstanbul'un en yüksek binalarından biri Çinlilere satıldı

İstanbul ekonominin kalbi olunca, pazarlarını genişletmek isteyen dünya ülkelerinin ilgisini de çekmeye devam ediyor. Kentteki plazalar, bu kez Çinlilerin hedefine girdi.


594 MİLYON DOLARA SATILDI

Dünyanın en büyük markalarından Çin merkezli ICBS Bank, Zincirlikuyu'da bulunan İstanbul Tower 205'i, 594 milyon dolara satın aldı.

İSTANBUL'UN EN YÜKSEK BİNALARI ARASINDA

İstanbul Tower 205, Avrupa'nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden "European Property Awards 2018-2019" (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) sıralamasında "En İyi Ticari Yüksek Bina" ile "En İyi Ofis Geliştirme" kategorilerinde iki ödül almıştı.

TASARIMI İKİZ KULELERİN MİMARINDAN

İstanbul Tower 205, dünyanın en yüksek kulesi Burj Khalifa Tower ve yıkılan N.Y. World Trade Center İkiz Kuleleri yerine yapılan One World Trade Center gibi önemli projelerin mimarı Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) tarafından tasarlandı.