Uludağ yarıyıl tatilinde yüzde yüz dolu

8 Ocak'ta yarıyıl tatili başlayacak. Bursa'nın Uludağ'ı her yıl gibi bu yılda yarıyıla tam kapasite ve tam doluluk oranı ile giriyor. Bu yıl erken rezervasyonlu tatil sistemine giren oteller bölgesi aynı zamanda günübirlik ziyaretçilerinin akınına da uğrayacak.
Uludağ yarıyıl tatilinde yüzde yüz dolu

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da 18 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatiline de yüzde 100'e varan dolulukla girecek. Sloganları da “Yeter ki bol kar olsun, pistler dolsun.”


6 BİNE YAKIN YATAK KAPASİTESİ VAR

Bursa'ya kar tatili ve termal sulandan yararlanmaya gelenler Uludağ'a çıkmadan duramıyor. Bursa kent merkezinden kara yoluyla yaklaşık 40 kilometre uzaklığında bulunan, 9 kilometrelik hatta sahip teleferikle de alternatif ulaşım sağlanan "Oteller Bölgesi"nde, 6 bine yakın yatak kapasitesi var.

20 KAYAK PİSTİ VAR

Uludağ 1’inci ve 2’nci yerleşim bölgelerindeki otellerde konaklayan tatilciler, 300 metre ila bin 980 metre uzunluklardaki 20 kayak pistinde her türlü kış sporunu yapabiliyor. Türkiye'nin en büyük kayak merkezi olarak bilinen Uludağ, kayak, snowboard ve kızak binme imkanlarının yanı sıra kar motoru ile yeşil ve beyazın oluşturduğu eşsiz manzarayı keşfe çıkmak için eşsiz imkanlar sunuyor.

"ULUDAĞ REZERVASYON ORANLARI YÜZDE 100'E VARMAK ÜZERE"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, 18 Ocak'ta başlayacak sömestir tatili dolayısıyla iç piyasada turizm hareketliliğinin artacağını söyledi.


ULUDAĞ KIŞ TURİZMİNİN BAŞKENTİ

Saraçoğlu, "Sömestirde özellikle kaplıca ve kayak merkezleri yoğun talep görüyor. Yarıyıl tatiliyle ilgili, turizmciler olarak hazırlıklarımızı yaptık. Uludağ kış turizminin başkenti. Uludağ'da şu anda rezervasyonlar yüzde 95'lerde hatta yüzde 100'e varmak üzere." dedi.

Uludağ'ın pistleri hafta sonunda doldu

"PİSTLER ŞU ANDA ÇOK İYİ, TAM KAYAK YAPILABİLİR DÜZEYDE"

Saraçoğlu, bu mevsim Uludağ'a karın biraz geç yağdığını ve bundan dolayı sezon başında biraz stres yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yılbaşına 1-2 gün kala çok yoğun bir kar yağışı başladı. Pistler şu anda çok iyi, tam kayak yapılabilir düzeyde. Pistlerin karla dolu olması özellikle snowboard ve kayakçılar için ilgiyi artırıyor. Hafta sonları Uludağ yolunda uzun araç kuyrukları oluşuyor.

İNTERNETTE ULUDAĞ'I ARAYANLAR 4 KATINA ÇIKTI

Son bir ay içinde özellikle turizm amaçlı Google'daki aramalarda 'Bursa, Uludağ ve teleferik' yazdığınızda geçmiş aylara oranlara yüzde 400'lük artış var. Bu da Uludağ'ın Türkiye için ne kadar önemli bir cazibe merkezi olduğunu ortaya koyuyor. Önümüzde 1-1,5 aylık gibi bir sezon süreci daha var. Bu yıl çok başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz."

Bursa'da teleferik seferlerine şiddetli rüzgar engeli

"ULUDAĞ'DAKİ OTELLER DE ERKEN REZERVASYON UYGULAMASINA GEÇTİ"

Bir otelin ön büro müdürü Harbi Türk de yarıyıl tatili için her sene olduğu gibi beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Oteldeki doluluğa ilişkin bilgi veren Türk, "Artık insanlar tatil dönemlerini sıkı takip ediyor. Uludağ'daki oteller de erken rezervasyon uygulamasına geçti. Şu anda yüzde 90-95 civarında doluluk oranımız var. 2 Şubat'a kadar belli periyotlarda boşluklarımız var ama onlar da dolar. Genel olarak doluyuz diyebilirim. Yeter ki bol kar olsun, pistler dolsun." ifadelerini kullandı.