Sanayiye teknolojik ivme kazandıran adımlar atıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Kamu-özel sektör işbirliğiyle Türkiye Açık Kaynak Platformunu kuruyoruz. Bu platform bugünkü ihtiyaçlarımızı karşılayacak ve büyük bir yazılımcı ekosistemi inşa etmemizi sağlayacak” dedi.
Sanayiye teknolojik ivme kazandıran adımlar atıyor


Yeni teknoloji, yenilikçi ürün veya süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan 13. Teknoloji Ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANI KAPSAMINDA

Törende konuşma yapan Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında da yer alan iki yeni program başlattıklarını duyurdu. Bakan Varank, “İşgücümüzün niteliği, üretimde yapısal dönüşüm hedefimize ulaşmada çok kilit bir rol oynayacak. Bu amaçla Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planında da yer alan iki yeni program başlattık. Sanayi Doktora Programıyla, sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliğiyle yetiştirilmesini ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamını teşvik ediyoruz.” dedi.

Törende Teknoloji Büyük Ödülü HÜRKUŞ-A Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi’ne verildi.


UÇTAN UCA YERLİLEŞME

Bakan Varank, Uçtan Uca Yerlileşme programıyla ilgili de bilgi verdi. Varank, “Cari açık verdiğimiz ürünlerle yeni teknolojilerin, arz talep işbirliği modeliyle üretilmesini hedefliyoruz. Bu modelde Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerimizle, yatırım teşviklerimiz birbirini tamamlayan mekanizmalar halinde çalışacak. Stratejik ürünlerde yerli üretimi teşvik ederek; sadece ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacak, dünya pazarlarına yüksek katma değerli ürünler ihraç edeceğiz” şeklinde konuştu.

ORTAK AKLI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bakan Varank, atılacak her adımda ortak aklı çok önemsediklerinin altını çizerek “Piyasayla aktif iletişimin taraflar açısından sağladığı kazanımların farkındayız. Araştıran, geliştiren ve üreten herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi.