Tünel ve nostaljik tramvay turist çekiyor

Tünel'in 145'inci, nostaljik tramvayın ise 106'ıncı yılı kutlanarak, İstanbul'un tarihine iz bırakan bu toplu taşıt araçları bir kez daha hatırlandı.
Tünel ve nostaljik tramvay turist çekiyor

İstanbul'da İETT'nin işlettiği Tünel, Londra'dakinden sonra dünyanın ikinci metrosu olma özelliği ile 145 yıldır hizmet veriyor. Nostaljik tramvay ise 106 yıldır İstanbul yollarında.


"TÜNEL'İN VE TRAMVAYIN TARİHİ VE TURUSTİK YÖNÜ ÇOK GÜÇLÜ"

Bu uzun süreli ulaşım faaliyetinin yıldönümlerini kutlamak üzere gerçekleştirilen toplantıda konuşan İETT Genel Müdürü Hamdi Alper Kolukısa, araçların tarihi ve turistik yönlerine vurgu yaptı.

GEÇEN YIL TÜNELDEN 5 MİLYON YOLCU GEÇTİ

Kolukısa, güvenli ve çevreci bir ulaşım sağlayan Tünel'in Beyoğlu ve Karaköy arasında sessiz bir yolculuk yapmaya olanak sunduğunu ve geçen yıl 5 milyon yolcu taşıdığını belirtti.


"TRAMVAYIN 'NOSTALJİ' OLAN İKİNCİ YOLCULUĞUNUN 29 YIL ÖNCE BAŞLADI"

Nostaljik Tramvay'ın ise atlı tramvayların ardından 1914'de hizmete girdiğini ve 50 yıl sefer yaptığını anımsatan Kolukısa, 1991'den sonra tekrar hizmete giren tramvayın İstanbul için önemli bir simge olduğunun altını çizdi.

TRAMVAY SAAT 07.00'DA, ŞİŞHANE'DEN TAKSİM'E DOĞRU YOLU ÇIKIYOR

Kutlama nedeni ile verilen bilgiler aarsında nostaljik tramvayın, her sabah bakımlarının yapılmasının ardından saat 07.00'da harekete geçtiğini, ilk durağının Odakele olduğuun, tramvayın yolculuğunun her seferde 1.800 metre sürdüğünü, manuel bir zil ve firenleme sistemine sahip olduğu anlatıldı.