Suriye'de Türk lirasına geçiliyor

Suriye'de kendi para birimi dolar karşısında değer kaybettikçe, bize bölgelerde Türk lirası tercih edilir oldu.
Suriye'de Türk lirasına geçiliyor

Suriye Lirası'nın "SL" rekor değer kaybından sonra Suriye'nin kuzeyinde esnaf ve halk Türk Lirası "TL" kullanmaya başladı.


SURİYE LİRASI'NIN KAYBI BÜYÜK

9 yıldır iç savaşın hakim olduğu Suriye'de, Suriye Lirası (SL) son aylarda dolara karşı büyük ölçekli değer kayıpları yaşıyor. SL'nin, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5 bin 900'u buldu.

TÜRK LİRASINA PTT ŞUBELERİNDEN ULAŞILIYOR

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'de yerel para birimi Suriye Lirası'nın (SL) rekor değer kaybından Beşar Esad rejimini sorumlu tutarak, bölge halkının birikimlerini ve alım gücünü korumak amacıyla Türk makamlarıyla görüşmelerini yoğunlaştıklarını ve küçük TL banknotlarının Suriye'nin kuzeyinde açılan PTT şubeleri kanallarıyla piyasaya sürülmeye başlandığını söyledi.

MAREA'DA TÜRK LİRASI REVAÇTA

Halep vilayetinde Türkiye'nin kontrolündeki Marea kenti, yerel yönetimin kararıyla Suriye Lirası yerine artık TL kullanıyor.


"5, 10, 20 LİRALIK BANKNOTLAR KULLANIMDA"

Kentteki ufak işletmelerde 5, 10 ve 20 TL'lik banknotlar kullanıma sokuldu. Kent esnafı, Suriye para birimine oranla dolar karşısında daha güçlü olan TL'nin yerel ekonomilerine istikrar getireceği görüşünde.