Koronavirüsün Türkiye ekonomisine etkisi tartışılıyor

Koronavirüs küresel ekonomiye olumlusuz etki ederken, Türkiye ekonomisine ise kısa vadede olumlu, ancak uzun vadede olumsuz katkıları olacağa benziyor.
Koronavirüsün Türkiye ekonomisine etkisi tartışılıyor

Çin'in Vuhan kendinden çıkarak dünyaya yayılan koronavirüs önce seyahati sınırlayarak havacılık şirketlerini olumsuz olarak etkiledi.


TEDARİK ZİNCİRİ AKSADI

Koronavirüsün küresel ekonomiye ikinci şoku tedarik zincirini kırmakla yaşattı.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Bu kez de otomotiv sektörü ağır darbe aldı. Dev markalar fabrikalarını hammadde sıkıntı nedeniyle kapatmak zorunda kaldılar.

TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEĞİ TARTIŞIYIYOR

Şimdi dillerde Türkiye'nin bu rüzgardan nasıl etkileneceği sorusu hakim. 


REKOR SAYIDA MASKE ÜRETTİK, GIDAYA KAZANCA HAZIRLANIYORUZ

Türkiye, maske ve özel giysiler üreterek hazır giyimde bir çıkış trendi yakaladı. Hazır gıdada da Çin'den hazır gıda alan Japonya'nın virüsün henüz bulaşmadığı ülkemize yönelmesiyle ikinci çıkışı yakalamaya hazırlanıyor. 

AMAÇ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK Mİ KORUNMAK MI OLMALI

Uzmanlar bu örnek çıkışların uzun ömürlü olmadığını savunuyor.

Kamuoyu da Türkiye dünyanın felaketini fırsata çevirmek arayışında değil de kendisini koruma altına almak hazırlığında olmasını dillendiriyor.

ENDİŞE KRİZİ TETİKLİYOR

Küresel ekonomi koronavirüsten korunmaya çalışırken, aldığı tedbirlerin olumsuz etkilerini yaşıyor. Tedbirlerin gölgesindeki endişe iklimi dalga dalga yayılırken, getirisi hiç pozitif değil.

PETROL FİYATLARININ DÜŞMESİ LEHİMİZE

Dünyada petrol fiyatlarının düşmesi Türkiye lehine bir çıkış yarattı. Bu pozitif rüzgarın kamuoyuna yansıması için pompacıların akaryakıta indirim yapması gerekiyor.

İHRACAT GERİLEYEBİLİR

Türkiye ekonomisi için ihracatın artması ana hedeflerler birisi. Ancak görünen manzarada en kötü haber ise ihracat pazarlarında büyümenin yavaşlayacağı beklentisi.

ALMANYA'NIN EKONOMİSİ ETKİLENİRSE TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI İHRACATA OLUMSUZ YANSIR

Uzmanlar Çin'deki gerileme Avrupa'yı yakından etkileyeceğini ve Avrupa'nın dev ekonomisi Almanya'nın büyük oranda bu etkiye maruz kalağını savunuyor. Senaryoya göre de Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülke olan Almanya'nın alımlarının azaltması da ülkemizin büyümesini yavaşlatacak.