Koronavirüs fırsatçılarına ceza yağacak

Ticaret Bakanı Pekcan, dün koronavirüsle ilgili gıda ve temizlik ürünü satışlarında yaşanan fiyat pahalılığının mercek altına alındığını belirtti.
Koronavirüs fırsatçılarına ceza yağacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüsle ilgili açıklama yaptı.


Bakan Pekcan, perakende firmalarının bağlı olduğu sivil toplum kuruluşları ile görüştüklerini ve piyasadaki gıda ürünlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını rafların dolu olduğunu ve üün sıkıntısının bulunmadığını belirtti.

"FIRSATÇILARA HAPİS CEZASI BİLE VAR"

Dün ülkemizde bir koronavirüs vakasının çıkmasından sonra yaşanan panikle alışveriş mağazaları ve sitelerine saldıran halkın ilgi gösterdiği ürünlerde fahiş fiyat uygulayarak fırsatçılık yapanlara ceza verileceğini belirten Bakan Pekcan, "81 ilde eş zamanlı olarak, fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlere başladık. Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiilleri TCK'ye göre suç. Bunların hapse kadar cezası olacak. Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiilleri TCK'ye göre suç. Bunların hapse kadar cezası olacak." şeklinde konuştu.

Fotoğraf: AA