Bursa'daki sel felaketi tarım arazilerini etkiledi

Bursa'da hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar, bazı bölge ve ilçelerde ise felakete sebep oldu. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa'da 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin bilançosunu açıkladı.
Bursa'daki sel felaketi tarım arazilerini etkiledi

Bursa'nın Kestel ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin halen arama çalışmalarının devam ettiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik ilçelerinde tarım arazileri, yol ve altyapı zararları tespit edilmiş olup, bina hasar tespiti, tarım hasar tespiti ve zarar tespitine ilişkin ilgili kurumlar saha çalışmalarına başlamıştır. Türkiye Afet Müdahale planı kapsamında görevi bulunan kurum ve kuruluşlar çalışmalarına hal-i hazırda devam etmekte olup, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından mağdur olan vatandaşlarımıza 3 öğün yemek dağıtımı yapılmaktadır. Bölgede enerji verilmeyen yerleşim yeri bulunmamaktadır. 7 adet 112 ekibi,4 adet UMKE ekibi olmak üzere toplam 11 ekip ve 41 sağlık personeli görevlendirilmiştir" dedi.


HASARLI TARIM ARAZİLERİ DE HASAR GÖRDÜ

Etkilenen tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları 26 ekip 52 personel ile çalışmalar yürütüldüğünü belirten Esgin, "Bursa İl Defterdarlığı tarafından zarar tespit çalışmalarına hali hazırda devam edilmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin lira acil yardım ödeneği İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından Bursa Valiliği emrine gönderilmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından psikososyal destek anlamında 12 ekip 24 personel çalışmalarına başlamıştır.

TARIM ALANLARI İLE BİRLİKTE HAYVARCILIK DA SELDEN YARA ALDI

Kestel ilçesinde 12 bin dönüm tarım alanı, 17 adet kuzu, 58 adet arılı kovan ve 400 adet kanatlı hayvan zarar gördü. İznik ilçesinde 3 bin 250 dönüm tarım alanı, Gürsu İlçesinde 5 bin dönüm tarım alanı, Yenişehir ilçesinde 7 bin 250 dönüm tarım alanı, İnegöl ilçesinde 2 bin 500 dönüm tarım alanı, Orhangazi ilçesinde ise 500 dönüm tarım alanının zarar gördüğü tespit edilmiştir. Bu kapsamda mağdur olan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığımızca 2 milyon lira maddi destek sağlanılacaktır" şeklinde konuştu.