Burdur'un kültürel mirası dijitalle dünyaya taşınıyor

Burdur Valiliği , İngiliz kökenli bir dijital platformla iş birliği yaparak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini dijitale aktarıp dünyaya tanıtacak.
Burdur'un kültürel mirası dijitalle dünyaya taşınıyor

British Council tarafından hayata geçirilen Tech4Culture projesi, kişilerin, kültür ve sanata erişimini artırmak için dijital teknolojilerle yeni deneyimler keşfedilmesini sağlıyor.


ÇALIŞMALARA NİSAN AYINDA BAŞLANDI

Türkiye ve Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen açık çağrı sonucunda, Burdur Valiliği ve Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Londra merkezli yaratıcı tasarım ajansları Wire ve Being ile bir araya gelerek Burdur’un kültür ve turizminin daha geniş çapta duyurulabilmesi için Nisan ayı itibariyle çalışmalarına başladı.

ULUSLARARASI UZMANLIKLA İLERLENİLİYOR

Birleşik Krallık’taki partnerler Wire ve Being, Nisan ayında Burdur Valiliği ve Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Salda Gölü, Akçaköy Lavanta Deresi, İnsuyu Mağarası, Sagalassos Antik Kenti, Burdur Müzesi ve Kibyra Antik Kenti gibi Burdur’un önde gelen kültürel miras ve cazibe merkezlerini ziyaret etti.

"BURDUR'UN TANITIMI İÇİN GEREKLİ"

Gezi sonucunda değerlendirme toplantısına katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, bölgenin ve sahip olduğu doğal güzelliklerin dünyaya tanıtılması adına bu projenin Burdur için büyük önem teşkil ettiğini söyledi.


"BURDUR BÜYÜSÜNÜ KAYBETMEMİŞ"

Proje’nin Londra merkezli ortaklarından Being’in Kurucusu Colum Lowe, “Çoğu insan gibi ben de Türkiye'nin Burdur bölgesine aşina değildim. Fakat burada bir hafta geçirdikten sonra, ziyaret ettiğim en güzel ve en zengin kültüre sahip yerlerden biri olduğunu dürüstçe söyleyebilirim. En önemlisi de içtenliğini ve büyüsünü kaybetmemiş olması… British Council’ın Tech4Culture projesi aracılığıyla, Burdur’daki iş ortaklarımızın bu değerleri tanıtmalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.” sözleriyle, bölge özelinde çalışmaktan heyecan duyduklarını dile getirdi.

TEKNOLOJİ İLE BURDUR’DAN DÜNYAYA

Bölgenin kültür ve turizm adına ihtiyaçlarının belirtildiği başvuruda, kültürel mirasın sürdürülebilirliği, yeni kültürel deneyimlerin geliştirilmesi, engellilerin erişimine kolaylık sağlanması ve doğal harikaların tanıtılması gibi birçok öncelik yer alıyor.