İstihdam paketi yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istihdamda çok ciddi bir paketin hazırlandığının müjdesini verdi.
İstihdam paketi yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündemi değerlendirerek, istihdam ve ekonomik büyüme konularında önemli açıklamalarda bulundu.


PAKET BİR AY İÇİNDE ŞEKİLLENECEK

İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Albayrak, "İstihdam konusunda çok ciddi bir paket hazırlanıyor. Tüm paydaşların inisiyatif aldığı, destek verdiği bir resim ortaya koyacağız. Bu ay içinde gelişmelere sahip olacağız." diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM"

Albayrak, önceliklerinin istihdamı korumak olduğunu belirterek, "2020 yılı için tahminlerimizi yaparken normal bir döneme göre hesapladık. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu ortamda Bütçe dengesi performansı önceliğimiz değil." dedi.

"TÜRKİYE, POZİTİF AYRIŞTI"

Türkiye'nin bu 3 ayda yeni sistemin de getirdiği katkı ile birçok anlamda pozitif ayrıştığını vurgulayan Albayrak, "Çok dinamik bir süreç. Aktif olunması gereken bir süreç. Kararlı güçlü adımlar attık. 2. çeyrek büyümesinde de Türkiye en az etkilenen ülke olacak. 3. çeyrek ve 4. çeyrekle birlikte daha olumlu bir şekilde bu yılı geride bırakacağız. 'Dünyanın üzerinden kamyon geçerken, bize motorsiklet çarptı' diyeceğiz belki ilerde. Attığımız, atmakta olacağımız adımlar da var." ifadelerini kullandı.


"DÖVİZ TALEBİ YOĞUNLUĞU YOK"

Bakan Albayrak, döviz talebi yoğunluğunu görmediğini, altın talebinin dünyanın her yerinde olduğu gibi arttığını dile getirerek, "Altına yönelik talep hafif hafif yavaşlamaya başladı. Küresel kaynaklı bir krizde Türkiye ilk defa enflasyon faiz ve kur denkleminde kontrolü kaybetmedi. Faiz, kur ve enflasyonda istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Alternatif yatırım araçları ön plana çıktı." diye konuştu.