AB, Türkiye'ye ekonomik yaptırım kararı verdi

Türkiye, Akdeniz'de sondaj çalışmalarını başladığından bu yana dünya ülkeleri tarafından yoğun bir muhalefete maruz kaldı. En sonunda da yaptırım kararı ile cezalandırılıyor.
AB, Türkiye'ye ekonomik yaptırım kararı verdi

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarını baltalamak isteyen AB, Türkiye'ye karşı uygulanacak yaptırım tasarısını onayladı.


AB İLE İLİŞKİLER KÖTÜLEŞTİ

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da kötüye gittiğini gösteren skandal bir karar alındı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarını durdurmak için toplanan AB Dışişleri Bakanları, bugün Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yani Kıbrıs Açıklarındaki sondaj çalışmalarını sonlandırmasına yönelik ekonomik yaptırımlar üzerinde anlaştı.

HEDEFTEKİ İSİMLERE UYGULANACAK

Alınan kararda hedef alınacak isimlerin, seyahat yasakları ve varlık donmaları için yasal çerçeve oluşturup daha sonraki bir tarihe kadar adlarını bıraktılar.


BARIŞ PINARI HAREKATI İÇİN SİLAH SATIŞINI DURDURMA KARARI

AB, Türkiye'nin 9 Ekim’de Suriye’ye girmesiyle ülkemize silah satışlarını durdurma kararını ayrı bir karara bağladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YORUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yorumu şöyle oldu: "Bir şeyi bir defa Avrupa Birliği unutuyor. Görev yapanların çoğu yeni. Maalesef yeniliğin verdiği cehaletle bunlara yaklaşıyorlar. Biz garantörüz, Yunanistan ve İngiltere de öyle. Bizim garantör olarak burada haklarımız var. Münhasır ekonomik bölge denilen yerlerde de bizim haklarımız var. Bunlar uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar. Uluslararası hukukun hak vermediği ülkeler gelip çalışma yapıyorlar ama 'Türkiye giremez' diyorlar. Yaptırım uygulayacağız diyorlar. Siz zaten 'aldık-alacağız' diye Türkiye'yi oyaladınız. Türkiye'ye karşı verdiğiniz sözleri tutmadınız. Bunlara karşı köşeli ifade kullandığınız da kötü oluyorsunuz. Müzakere masasında olmak bizi bağlamaz."