AB’de dizel otomobil piyasası yüzde 4,4 küçüldü

Tüm dünyada benzinli ve dizel araçların yasaklanmasına doğru giden bir süreç yaşanıyor. AB bu konuda en duyarlı bölge. Geçen yılki rakamlar dizel araçların satışının yüzde 4,4 küçüldüğünü gösteriyor.
AB’de dizel otomobil piyasası yüzde 4,4 küçüldü

İklim değişikliği nedeniyle yaşanan olumsuzlukları artırmamak için alınan tedbirler nedeniyle geçen yıl Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki dizel motorlu araçların payı yüzde 35,9’dan 30,5’e geriledi.


GEÇEN YILA AİT MOTOR ÇEŞİTLERİNİN PİYASA PAY ORANLARI BELİRLENDİ

Avrupa Otomobil İmalatçıları Birliği (ACEA) 2019'a ilişkin otomobil motor çeşitlerinin piyasa pay oranlarını açıkladı.

DİZEL MOTORLU ARAÇLARIN ORANI YÜZDE 35,9'DAN, YÜZDE 30,5'A DÜŞTÜ

Otomobil motor çeşitlerinin piyasa pay oranları, AB ülkelerindeki dizel motorlu otomobil satışları gerilemeye devam ediyor. 2018’de yüzde 35,9 olan dizel motorlu araçların piyasa payı geçen yıl yüzde 30,5’e düştü.

BENZİNLİ OTOMOBİLLERİN PİYASA PAYINDA YÜZDE 2,3 ARTMA YAŞANDI

Geçen yıl trafiğe yeni çıkan benzin motorlu otomobillerin piyasa payı yüzde 56,6'dan 58'9'a çıktı.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 3,1 ARTTI

Aynı dönemde elektrikli şarj edilebilen otomobil satışları da arttı. Bu sınıfa dahil olan otomobillerin piyasa payı geçen yıl bir önceki yıla göre 1 puanlık artış göstererek yüzde 3,1’e yükseldi.

DÜNYA, 2040 YILINDAN SONRA ARTIK DİZEL ARAÇLARI İSTEMEYECEK

Dizel motorlu araçların çevreyi daha fazla kirlettiği gerekçe gösterilmiş, İngiltere ve Fransa dahil birçok Avrupa ülkesi, 2040'tan itibaren dizel araçları yasaklayacağını açıklamıştı. Hatta yakın zamanda İngiltere bu konudaki kararını 2035’e çekerek erkene aldı.