10 yıl önce bugün neler oldu?

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen olayları sizler için derledik
10 yıl önce bugün neler oldu?

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen olayları sizler için derledik.TÜRKLER ŞANTİYELERİ BÖYLE TERK ETTİLibya’da muhaliflerin gösterileri ve çatışmalar devam ederken bölgedeki durum kameralara yansıdı.Görüntüler ülkedeki kargaşanın boyutunu gözler önüne serdi.Türklerin bulunduğu şartiyelerde çekilen görüntülerde halkın bölgeyi tahliye edişi yer alıyor.LONDRA’DAN ARAP ÜLKELERİNE DESTEKTunus, Mısır, Libya, ve Bahreyn’de yaşanan protestolara Londra’da yaşayan Arap ve aktivistlerden destek geldi.


Londra’da Büyükelçilikler önünde kendi ülke yönetimleri protesto eden binlerce kişi bulundukları ülkelerin yönetimlerine yardım çağırısında bulundu.İngiltere “Stop The War (Savaşı Durdur) grubu tarafından organize edilen büyük yürüyüş Bahreyn Büyükelçiliği önünden başlayarak Libya Büyükelçiliğine devam ederek İngiltere Başbakanlık binası önünde tamamlandı.

1.

TÜRKİYE ÇOCUK HAKLARI KONGRESİBirinci Türkiye Çocuk Hakları Kongresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de katılımıyla gerçekleştirildi.


Kongreye 81 ilden gelen çocuklar koltuklarda otururken, valilerin ayakta kalması dikkat çekti.Ses//01:38-01:46Organizasyonda Van Çocuk Korosu mini bir gösteri sundu.