Fitch küresel bankaları değerlendirdi

Fitch Ratings, küresel bankalar üzerinde yaptığı inceleme sonucunda, negatif görünüme sahip küresel bankaların toplam içerisindeki payının bu yılın ilk yarısında yüzde 17’ye yükseldiğini açıkladı. Fitch'e göre bu duruma İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci etkin oldu.
Fitch küresel bankaları değerlendirdi

Günümüzde artık bir ülkenin ekonomisi sadece kendisini değil diğer dünya ülkelerinin ekonomisini de etkiliyor. Alışverişlerin ve anlaşmaların artması ise ülke değil dünya ekonomisi konuşulur hale geldi. Küresel ekonomide yaşanan harekteler de uluslararası derecelendirme kuruluşlarının merceklerinden geçiyor. Aynen böyle bir inceleme de Fitch Ratings tarafından küresel bankalar üzerinde uygulandı.


"KÜRESEL BANKALARIN REYTİNG GÖRÜNÜMLERİ NEGATİFE GİDİYOR"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings , küresel bankaların reyting görünümlerinin negatife doğru dönme eğiliminde olduğu bilgisi geldi.

Fitch'ten yapılan açıklamaya göre değerlendirilen bankalar içerisinde negatif görümüme sahip olanların payının geçen senenin sonu itibariyle yüzde 13 seviyesindeydi.


MART AYINDAN İTİBAREN BANKALARDAKİ NEFATİF GÖRÜNÜM ARTTI

Küresel bankalarda mart ayından itibaren negatif izlemeye alınan bankaların sayısında artış olduğu kaydedildi.

İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMA SÜRECİ ETKİLİ OLDU

Bu durumun da ağırlıklı olarak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecinin anlaşmasız bir şekilde sonuçlanmasına ilişkin risklerdeki artıştan kaynaklandığı vurgulandı.

Fitch Ratings’in açıklamasında, Amerika kıtasındaki gelişen piyasa ekonomilerinde bulunan bankaların küresel çapta negatif görünüme sahip bankalar içerisinde yüzde 37 ile en büyük paya sahip olduğu kaydedildi. Açıklamada, bu yılın ilk yarısında küresel çapta 34 bankanın kredinin notunun artırıldığı, 30 bankanın ise notunun düşürüldüğü, genel trendin gelişmiş piyasalarda pozitif iken, Avrupa dışındaki gelişen piyasalarda ise negatif olduğu ifade edildi.

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLEN BANKALARIN YÜZDE 80'İ GELİŞEN PİYASA EKONOMİLERİNE AİT

Toplamda kredi notu düşürülen bankaların yüzde 80’inin ağırlıklı olarak Latin Amerika olmak üzere gelişen piyasa ekonomilerinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, bu bankalardaki faaliyet ortamının bankalar üzerinde baskı oluşturduğu bildirildi.

 

KAYNAK: AA