Bir hattı kapatmak borçtan kurtulmak için yeterli değil

Ev ya da cep telefonu aboneliğinizi sonlandırdığınızda o numara ya da şebekeyi sağlayan kurumla borçluluk ilişkiniz bitmiyor. Hiç borcu kalmayana kadar en az iki faturayı takip ederek ödemeniz gerekiyor. Yoksa yıllar sonra, son faturadan kalan 4 liraya bile adınıza yapılmış binlerce liralık haciz evrakı karşınıza çıkabilir.
Bir hattı kapatmak borçtan kurtulmak için yeterli değil

Bir ev ya da cep telefonunun numarasını artık kullanmaktan vazgeçtiğinizde ilgili kuruma gidip beyanda bulunmanız ve hattın kapatılması o kurumla işinizin bittiği anlamına gelmiyor. Son kalan konuşma bedellerinin olduğu faturaları düzenli aralıklarla gidip, takip etmek ve tamamı ödeninceye kadar peşini bırakmamak gerek.


1 LİRANIZ YILLAR SONRA BİNLERCE LİRA OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Yoksa o zaman gözünüzden çıkan, gündeminizden düşen, numaralarını bile unuttuğunuz o hattan arda kalan 1 liradan başlamak üzere her kuruşa faiz yükü biniyor. Avukatlık ve icra masrafları ile birlikte dosya kabardıkça kabarıyor.

KURUMDAN YENİ HAT ALDIĞINIZDA SORUN KARŞINIZA ÇIKMIYOR

Bir kez daha aynı kuruma gittiğinizde ve başka hat talep ettiğinizde de kurum bu engeli size hatırlatmıyor. Yıllar sonra karşınıza gelen icra tebligatları ile şaşırıp, o rakamları ödemek zorunda kalıyorsunuz.

"TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI"

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük konu ile ilgili olarak "Hatlar kapatıldıktan sonra faturalara yansıyan küsuratları içiren ödenmemiş telefon konuşma ücretlerinin, on yıllar sonra talep edildiği karşılaştığımız bir durum. Tüketiciler icraya gitmiş ve itiraz süresi geçerek kesinleşmiş bu bedelleri ödemekle yükümlü. Bu nedenle hatlarını kapattıktan sonra da fatura takibini bırakmamaları gerekiyor." şeklinde bilgi verdi.


SADECE TELEFON ABONELİĞİ İLE İLGİLİ DEĞİL HER AYRILIŞTA YAPILACAK BİRDEN ÇOK İŞLEM VAR

Sonlanan abonelik ve üyeliklerde de durum ayrı. Ticaret ya da esnaf ve sanatkarlar odalarından ayrılırken de vergi kapanışı yapmanın dışında, bu odalar ve hatta bu odaların bağlı bulunduğu sicil müdürlüklerinden de ayrılış talep etmek gerekiyor. Yoksa orada da şirketinizin kapanışını resmi olarak vermiş olsanız bile ayrılmayı beyan etmediğiniz süre içinde her yıl aidat borcunuz devam ediyor. Ve icra yoluyla size ulaşan bir evrakla yıllar sonra karşılaşmak olasılığı artıyor.