Barajlardaki su ürünlerinin geliri yıllık 940 milyon lira

DSİ'nin kullanımında bulunan baraj ve göletler, aynı zamanda balık yetiştirmek için bir saha imkanı sunuyor. Bakanlık bu alanlarda yetiştirilen su ürünlerinden yılda 940 milyon liralık kazanç sağladığını ifade etti.
Barajlardaki su ürünlerinin geliri yıllık 940 milyon lira

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir yazılı açıklama yaparak, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün kullanımındaki baraj ve göletlerde gerçekleştirilen su ürünleri üretiminin ekonomik değerinin yıllık yaklaşık 940 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.


2018'DE 110 BİN TON SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ YAPILDI

Pakdemirli, açıklamasında baraj ve göletlerde yürütülen yetiştiricilik faaliyetleri sonucunda 2018'de 110 bin ton su ürünleri üretimi yapıldığını ifade etti. Pakdemirli, 179 baraj gölünde 2018'de 14 bin ton çeşitli türde su ürünü elde edildiğini belirtti.

BARAJ VE GÖLETLERDE 30 FARKLI BALIK TÜRÜ

Türkiye'de baraj ve göletlerde ekonomik değeri olan yaklaşık 30 farklı balık türü bulunuyor. Bu doğal türlerin desteklenmesi için DSİ'ye ait 7 Su Ürünleri İstasyonu'nda çalışmalar yürütülüyor.

PULLU SAZAN VE ŞABUT BALIĞI

Bu istasyonlarda yılda yaklaşık 30 milyon pullu sazan ve 2 milyon civarında şabut balığı üretiliyor. Yine ekonomik değeri yüksek olan Karaca mersini ve sivriburunun anaç adayı olarak bakım ve besleme çalışmalarına Amasya-Yedikır ve Bolu-Gölköy Su Ürünleri istasyonlarında devam ediliyor.


BARAJLARA 575 MİLYON BALIK BIRAKILDI

Etütleri tamamlanmış ve stok tespiti yapılmış baraj göllerinde DSİ tarafından belirlenen program dahilinde düzenli balıklandırma yapılıyor. DSİ tarafından bugüne kadar 235 baraj gölü ve çok sayıda gölete değişik türde toplam 575 milyon balık bırakıldı.