Bankacılık kurumundan dolandırıcılık uyarısı

BDDK, sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte reklamlar için uyarıda bulundu. Bu hesaplara itibar edildiğinde dolandırılmak garanti.
Bankacılık kurumundan dolandırıcılık uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte reklamlarda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, bu paylaşımlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi hususunda uyarıda bulundu.


BDDK, sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte banka site bağlantılarını içeren reklamlar hakkında açıklama yaptı.

(İşte yanında mavi tik olmayan taklit bir hesap. Bu bankanın müşterilerini hedefliyor. Tıkladığınızda bilgisayarınıza sızıyor. İşlem yaptığımnızda da direk dolandırılıyorsunuz.)

HEDİYE ÇEKİLİŞİ KAMPANYASI GİBİ GÖSTERİLİYOR

Açıklamaya göre, söz konusu reklamlar, BDDK ismi ve logosuna ilaveten banka logosu ve görselleri kullanılarak hazırlanmış olup sosyal medya kullanıcılarına BDDK tarafından düzenlenmiş gibi görünen kredi kartı ücret iadesi veya banka tarafından düzenlenmiş görünen hediye çekilişi kampanyasına katılım, kredi kartı puan kampanyasına katılım, kolay kredi kullanımı gibi cezbedici ama gerçek olmayan vaatler sunuyor.


ŞİFRENİZİ VERMEYİN

İlgili reklamlarda, sahte sitelere yönlendirilen kullanıcılardan isim, cep telefonu, hesap numarası, kullanıcı parolası, kredi kartı numarası, banka kullanıcı kodu ve şifresi gibi kişisel bilgilerin girilmesi talep ediliyor.

SAHTE HESABA GİRİNCE BİLGİSAYARINA ERİŞEBİLİRLER

Ayrıca ilgili reklamlarda, sahte sitelere yönlendirilen kullanıcıların, bu siteler vasıtası ile mobil cihazlarına veya bilgisayarlarına, kullanıcı bilgilerine erişim amaçlı zararlı yazılımlar yüklenmesi ve bu yöntemlerle elde edilen bilgilerin, kullanıcıların hesaplarından para çekmeye yönelik dolandırıcılık eylemlerinde kullanılması hedefleniyor.

(Bu da yine son günlerde Twetter'da çokça dolaşan bir mesaj. Hesabın isminin yanında resmi hesap olduğunu belirten mavi tik yok. Zaten takipçi sayısından da sahte olduğu anlaşılıyor.)

MAVİ TİK'E DİKKAT

(Hesabın isminin yanında bu işaretin olmasına dekkat edilmeli.)

RESMİ SİTELERE İTİBAR EDİN

BDDK tarafından yapılan duyuruların resmi internet sitesi olan "https://www.bddk.org.tr" adresinden yayımlandığı belirtilerek, "Tespit edilen sahte hesap ya da sitelere erişim ile ilgili gerekli işlemler tarafımızca tesis edilmektedir.” açıklaması yaptı.