Honda'nın kararında küresel ekonominin etkisi de var

Honda, üretim ağını yeniden yapılandıracağını açıklamıştı. Uzmanlar bu kararın nedeninin sadece yeni üretim değişikliği değil, Bretix süreci gibi küresel etkenlerden de kaynaklandığı görüşünde.
Honda'nın kararında küresel ekonominin etkisi de var

Honda, Türkiye'de devam edeceğini belirterek küresel üretim ağını yeniden yapılandıracağını açıklamıştı. 


Bu kararın Honda'nın elektrikli otomobillere yönelmesi sonucunda ortaya çıktığı belirtilmişti. Ve yatırımının olduğu ülkelerde yankı bulmuştu.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN YENİ YAPILANMA

Elektrikli otomobiller yeni bir teknoloji içerdiğinden önemli değişiklikler içeriyor. Üretim operasyonlarını revize etmesini ve faaliyetlerini yüksek üretim hacminin yakalanabileceği bölgelerde yoğunlaştırmasını gerekiyor.

Honda her ne kadar Türkiye'de devam edeceğini söylese de değişiklik yapacağını belirttiği 2021 tarihinden sonra Türk işçilerinin istihdamının sürüp sürmeyeceği başta olmak üzere bir çok soru cevap bekliyor.


Bu noktada uzmanlar Honda'nın kararının İngiltere’de yaşanan Bretix tartışılmalarından, dünye ekonomik rekabetinden, Almanya ile Japonya arasındaki ilişkilerden etkilendiğini dile getiriyor.

HONDA'DA ÜRETİM DURMAYACAK

Honda'yı üreten Anadolu Endüstri Holding'in patronu Tuncay Özilhan “Honda’da üretim durmayacak. Türkiye yeni bir model yaratacak.” açıklaması yaptı.

Uzmanlar, Honda’nın 2021’te üretimden çekileceği kararını duyurmasının altında yatan da İngiltere’de yaşananların ekonomik belirsizlik ortamı ve Almanya ile Japonya arasındaki ekonomik ilişkiler olduğunu da savunuyor.

TÜRKİYE'DEKİ TESİS 1992 YILINDAN BU YANA FAALİYETTE

Honda Türkiye'de 1992 yılında kuruldu. Gebze Şekerpınar´da bulunan fabrika, Honda´nın Avrupa´daki ikinci otomobil üretim tesisi oldu. Yıllık üretim kapasitesi 50 bin araç olan Honda Türkiye Gebze Fabrikası’nda 770 kişi çalışıyor ve Civic Sedan modeli üretiliyor.

-ÖZEL HABER-