2023 öğretmene teknoloji eğitimi verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında 2023 yılına kadar 2023 atölye ve laboratuvar öğretmenine güncel teknolojiye uygun olarak teorik ve uygulamalı mesleki eğitimlerin verilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı.
2023 öğretmene teknoloji eğitimi verilecek

MESLEKİ EĞİTİMDE ÖĞRETMENLER GELİŞMELERE KARŞI DONATILIYOR

Dünyada örgün ve yaygın eğitim sistemi birlikte hareket eder. Örgün eğitimin konusu olan mesleki eğitim, bir ülkenin gençlerinin istihdamı ve sanayinin gelişimi için önemli yer tutar. Bu nedenle zaman zaman iş dünyası devreye girerek yaygın eğitime destek verirler. Bu amaç doğrultusunda bu kez de Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Bu kez eğitim konusu öğretmenler oldu.


(Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü” imzalandı.)

ÖĞRETMENİN NİTELİĞİ EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitim, ekonomi ve demokrasiyle birlikte bir sac ayağıdır. Bu ayaklardan bir tanesi eksik olduğunda sinerji oluşmaz ve işlevsellik azalır.” dedi.


Savunma Sanayii Başkanlığı Nuri Demirağ Salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik eğitimin öğretmenler üzerinden hayatla buluşmasında ciddi bir adım attıklarını belirterek, öğretmenin niteliğinin gelişmeden, değişmeden bir eğitim sisteminin niteliğinin değişemeyeceğini söyledi.

EĞİTİM, EKONOMİ VE SAVUNMA SANAYİ İÇ İÇE

Bakan Selçuk, “Ülkemizin ekonomisiyle eğitimini ilişkilendirme noktasında son dönemde yapmaya çalıştığımız projeler arasında bu çalışma bizim açımızdan ayrı bir önem taşıyor. Türkiye’nin küresel bir güç olma arzusu, bu topraklarda bulunabilme ve bayrağı daha yükseklere çekebilme fırsatına sahip olabilmesi için savunma sanayinin çok önemli bir yeri var.” açıklamasında bulundu.

Savunma sanayinin ülkemiz için vazgeçilmez, stratejik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü”ne ilişkin şu bilgileri verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sektörümüzde ihtiyaç duyduğumuz bu kapasiteyi sağlamaya yöneliktir. Protokol kapsamında çeşitli alanlar üzerinde çalışmalar yürütmeyi kararlaştırdık. Bunlar; büyük veri, yapay zeka, siber güvenlik, bilişim teknolojisi, gemi yapımı, makine, metal, malzeme teknolojileri gibi alanlarda görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerimize güncel teknolojiye uygun olarak, mesleki bilgi ve becerilerini artırmak üzere başkanlığımız tarafından teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verilecektir

“2023’E KADAR 2023 ÖĞRETMENİMİZİN EĞİTİMİNİ HEDEFLİYORUZ”

2023’e kadar 2023 öğretmenimizin eğitimini hedefliyoruz. Eğitimin temel unsuru öğretmenler olduğu gerçeğinden hareketle, öğretmenlerimiz alanlarında ne kadar iyi yetişmiş olurlarsa özellikle teknoloji ve sanayi alanlarında şirketlerle, uygulamalarla, hayatla ne kadar iç içe olursalar öğrencilerine de daha fazla bilgi, tecrübe aktarma görevlerini yerine getireceklerini bekliyoruz.”