Milli Piyango'yu Demirören devraldı

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango ve diğer sayısal şans oyunları için işletme ihalesinde en iyi teklifi veren İtalyan Sisal-Şans (Demirören) ortak girişim grubuyla 10 yıl süreli sözleşme imzalandığını duyurdu.
Milli Piyango'yu Demirören devraldı

Varlık Fonu açıklamasında taahhüt edilen 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan net tutarın bugünkü değerinin en az 28 milyar 119 milyon lira olduğu belirtildi.


MİLLİ PİYANGO, HEMEN KAZAN VE SAYISAL OYUNLARI

Devralınacak operasyon Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunlarını kapsıyor.

Milli Piyango oyunlarının düzenlenmesine ilişkin gelir paylaşımı esasına dayanan 10 yıl süreli hizmet alım sözleşmesi için yapılan ihalede, net bugünkü değer bazında en iyi teklifi 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüdü ve bayi komisyonları da dahil olmak üzere yüzde 9,5 komisyon oranıyla Sisal-Şans Ortak Girişimi vermişti.

İhaleye Doğan-Intralot Ortak Girişim Grubu, SAZKA Group a.s. ve IGT Austria GmbH da teklif vermişti.


İDDAA DA DEMİRÖREN'İN

Sisal-Şans ortak girişim grubunda Demirören Grubu'nun yüzde 51, İtalyan Sisal'ın ise yüzde 49 ortaklığı bulunuyor.

Demirören Grubu daha önce de ABD'li Scientific Games ile ortaklaşa İddaa ihalesini kazanmıştı.

KAMUYA KALACAK OLAN MEBLAĞIN NET BUGÜNKÜ DEĞERİ EN AZ 28 MİLYAR 119 MİLYON LİRA

Değerlendirme sürecinde net bugünkü değer, asgari hasılat taahhüdü ve bu hasılat üzerinden işletmecinin alacağı asgari komisyon oranının yanı sıra katılımcıların şans oyunları alanındaki deneyimi, finansal ve teknik yeterlilik kriterleri de dikkate alındı. Yabancı ortağın asgari yüzde 49 paya sahip olmasının yanı sıra asgari 1 milyar dolarlık konsolide oyun cirosu ve en az bin terminal işletiyor olması teknik şartlar arasındaydı.

Kamuya azami fayda sağlanmasının gözetildiği teklif alma sürecinin sonunda yüksek hasılat ve düşük komisyon kriterlerinde en iyi teklifi veren girişimin taahhüt ettiği 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan meblağın net bugünkü değeri en az 28 milyar 119 milyon lira olarak hesaplandı.

Süreçteki en düşük teklif 18,1 milyar lira net bugünkü değer üzerinden gerçekleşmişti. Böylece rekabetçi teklif süreci ile kamuya ek 10 milyar lira kazanç sağlandı.