Tanzim yolculuğu esnafla devam edecek

Ekonomi | 21.02.2019 - 09:35:14
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Etimesgut mitinginde yaptığı konuşmada esnaf kuruluşlarıyla müşterek olarak yola çok daha farklı bir şekilde devam edileceğini söyledi.

“ETİMESGUT VE TÜM ANKARA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Çeyrek asır önce adeta bir köy olan ilçenin, bugün başkentin en gözde yerleşim yerlerine ev sahipliği yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediyesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilgili bakanlıkların yaptıkları yatırımlarla Etimesgut’un ve tüm Ankara’nın çehresini değiştirdiğini kaydetti.

Son 16 yılda, eğitimde Ankara’ya 15 bin 709 adet yeni derslik, 10 bin 500 kişi kapasiteli yurtların yanı sıra 12 yeni üniversite, sağlıkta 140 yeni tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bin 704 yataklı Bilkent ve 3 bin 577 yataklı Etlik şehir hastanelerinin inşaatının devam ettiğini, Bilkent Şehir Hastanesi’nin 14 Mart’ta açılacağını, Etlik Şehir Hastanesi’nin ise bu yıl içinde hizmete geçeceğini açıkladı.

 

“SON 16 YILDA ÜLKEMİZİ HER ALANDA REKOR VE BAŞARILARLA TANIŞTIRDIK”

Rotalarının millet, gayelerinin hizmet, siyasetlerinin ise gönülleri kazanma, gönülleri fethetme siyaseti olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 16 yılda hamdolsun her alanda ülkemizi rekorlarla, başarılarla tanıştırdık. Bizden önce bu ülkenin kaynakları sadece belli kesimlere, elitlere, Ankara ve İstanbul’daki belli ilçelere akardı. İlçeler, iller, hatta vatandaşlarımız arasında makbul, makbul olmayan ayırımları yapılırdı, biz bunların tamamına son verdik. İşçimizi, emeklimizi, askerimizi, polisimizi, sanayicimizi, esnafımızı, çiftçimizi, öğretmenimizi gözeten 82 milyonun her birinin huzuru ve refahı için çalışan bir kadro kurduk. İmkânlarımız genişledikçe herkesin bundan pay almasını sağladık.”

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI YARI YARIYA İNDİ

Son dönemde sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş artışa da değinerek, belediyeler eliyle uyguladıkları tanzim satış noktalarıyla fiyatların yarıya indiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun çözülmemesi hâlinde seçimlerden sonra söz konusu uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

“NEREDE BİR MAHALLE ARASINDA MARKET VARSA ONLARLA ANLAŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TESKOMB, TESK, bu kuruluşlarla ilgili bakanlarım bir araya gelecek ve bunlarla müşterek olarak yola çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Ne demek bu? Nerede bir mahalle arasında, şurada, burada market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Çiftçiye yüzde 70 hibeli gübre desteği

Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu’nda yapılan değişikliklere destek

İZENERJİ ve İZELMAN’da grev çanları çalıyor

Kokuroğlu: “Araç alım satımlarında ekonominin çarklarının döndüğünü hissedebiliyoruz”

ATSO’dan üye aidatlarına af kararı

ABONE OL