Piyasaların gözü merkez bankaları açıklamalarında

Ekonomi | 18.10.2017 - 09:24:58
ABONE OL

Küresel piyasalarda dün karışık bir seyir izlenmesinin ardından bugün yatırımcılar, makroekonomik veriler ve merkez bankası yetkililerinin konuşmalarına odaklandı.

ABD'de dün açıklanan şirketlerin 3'üncü çeyrek finansal sonuçları, piyasalarda gündemin ilk sırasında yer aldı. ABD'li yatırım bankalarından Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ın karları artarken, teknoloji şirketi IBM'in net kar ve gelirleri azalış gösterdi. Dün açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentiler dahilinde yüzde 0,3 artması sonrası pay piyasalarında genel olarak pozitif seyrin korunduğu görüldü. 

Avrupa tarafında, Brexit ile ilgili görüşmelerde ilerleme sağlanamaması ve İspanya'daki belirsizliklerin devam etmesi avro/dolar paritesinin dün 1,1736'ya kadar gerilemesine neden oldu.

Asya’da bugün veri gündeminin zayıf olmasının etkisiyle pay piyasalarında sakin bir seyir izleniyor. Analistler, Çin'de başlayan Komünist Partisi Kurultayı'ndan gelecek haber ve açıklamaların takip edildiğini belirterek, dolar/yen paritesinin 112 seviyesinin hemen üzerinde dengelendiğini ifade etti. 

Yurt içinde, BIST 100 endeksi yükseliş eğilimini sürdürerek analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 106.400 puanı aştı ve önceki kapanışa göre yüzde 0,49 artışla 107.000 puan sınırında kapandı.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.30 İngiltere, ağustos ayı işsizlik verileri

15.30 ABD, eylül ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri

 
Çiftçiye yüzde 70 hibeli gübre desteği

Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu’nda yapılan değişikliklere destek

İZENERJİ ve İZELMAN’da grev çanları çalıyor

Kokuroğlu: “Araç alım satımlarında ekonominin çarklarının döndüğünü hissedebiliyoruz”

ATSO’dan üye aidatlarına af kararı

ABONE OL