Otomotiv pazarı 2019'a dengelenme yılı olarak bakıyor

Ekonomi | 18.10.2018 - 10:29:41
ABONE OL

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, "2019 Türkiye ekonomisinin dengeleneceği bir geçiş yılı olacak. Hafif ticari vasıtayla birlikte otomotiv pazarı 450-500 bin seviyeye geldiğinde bu zaten bir dengelenme demek." açıklamasını yaptı.

2019'UN OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN DENGELENECEĞİ BİR GEÇİŞ YILI OLACAK

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2019'un otomotiv sektörünün dengeleneceği bir geçiş yılı olacağını belirterek, "Hafif ticari vasıtayla birlikte otomotiv pazarı 450-500 bin seviyeye geldiğinde bu zaten bir dengelenme demek." dedi.

Ali Bilaloğlu ve ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, derneğin yeni çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, ODD'nin yeni logosu da tanıtıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, yeni yönetim kurulu olarak otomotiv sektörünü daha ileri götürmek için gereken alt yapıyı sağlamayı hedefleyerek yola çıktıklarını anlatan Bilaloğlu, bu kapsamda dernek çalışmalarını aktarmak amacıyla toplantılar yapacaklarını söyledi.

BU YIL İLK 3 AY YÜZDE 2,17 ARTIŞ GERÇEKTİ

Bu yıl ilk 3 ay pozitif başlayan bir ekonomi ve büyümenin sonucu olarak sektörde yüzde 2,17 artış gerçekleştiğini aktaran Bilaloğlu, şöyle konuştu:

İKİNCİ ÇEYREKTE YÜZDE 20'LİK, ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE İSE YÜZDE 51'LİK DARALMA YAŞANDI

"Ancak döviz kurları ile faizlerde meydana gelen volatilite ve artış sonucu ikinci çeyrekte yüzde 20'lik, üçüncü çeyrekte ise yüzde 51'lik daralma gerçekleşti. Seneye de bu görünümün devam edeceğini varsayıyoruz. Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) da belirtildiği üzere 2019, Türkiye ekonomisinin dengeleneceği bir geçiş yılı olacak. Otomotiv sektörü de Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak aynı şekilde etkilenecektir.

“ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE PROGRAMLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Türkiye olarak güçlü ekonomimiz, sağlam yönetimimiz ile bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla atlatacağımıza inancımız tamdır. Özellikle açıklanan programlardan YEP ve Enflasyonla Topyekün Mücadele Programlarını çok önemsiyoruz. Bu konuda otomotiv sektörü olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz."

"YENİ VERİ TABANIMIZ MAGMA DATA'YI HAYATA GEÇİRDİK"

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce de toplantıda yaptığı konuşmada, derneğin kurumsal kimliğinde yenilenme sürecini başlattıklarını söyledi.

Teknolojideki gelişmelere, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların çok hızlı adapte olduğunu, bu gelişmelerin kurum kültürlerine, üretimden satış sonrası hizmetlere kadar tüm iş yapış süreçlerine dahil edildiğini belirten Erce, "ODD'nin yaptığı çalışmalar ve geliştirmelerle daha da güçlü bir yapıya kavuşması, sektörün temsil yeteneğini de artırarak üyelerine katkı sağlayacaktır. Bugün burada kurumsal kimliğimizin geliştirilmesinin önemli bir adımı olarak yeni ODD logosunu da tanıttık." ifadelerini kullandı.

Çiftçiye yüzde 70 hibeli gübre desteği

Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu’nda yapılan değişikliklere destek

İZENERJİ ve İZELMAN’da grev çanları çalıyor

Kokuroğlu: “Araç alım satımlarında ekonominin çarklarının döndüğünü hissedebiliyoruz”

ATSO’dan üye aidatlarına af kararı

ABONE OL