Helal turizm hayata geçiyor

Ekonomi | 08.04.2019 - 15:40:40
ABONE OL

İslami duyarlılığı yüksek kesimin tatil yapmasını kolaylaştıracak turizm şekli olan "helal turizm" önemli bir pazar olarak beliriyor.

"Helal kesim, helal et" diyerek hayatımıza giren helalik vurgusu turizmde de kendisini göstermeye başladı.

Bodrum, yat limanlarının çok olduğu, yerli  ve özellikle Arap yarımadasından yabancı turistlerin aileleri ile birlikte rahatça denize girip tatil yapmayı isteyecekleri bir belde.

BODRUM HELAL TURİZMDE BAŞI ÇEKEBİLİR

Konu ile ilgili Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı ve Uluslararası Helal Turizm Konferansı Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Ateş, Türkiye'nin, helal turizmde en çok turist çeken ülkelerden biri olabileceğini belirtti.

Ateş, helal turizmin, İslami duyarlılığı yüksek vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilen bir turizm şekli olduğunu söyledi.

"DÜNYADA TURİZM SEKTÖRÜNDE BİRİNCİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise helal turizmle ilgili ilk çalışmaların İspanya'da, sertifikalandırma işinin de Hırvatistan'da yapılmasının, İslam ülkeleri açısından "acı bir gerçek" olduğunu söyledi.

"HELAL TURİZMLE İLGİLİ RESMİ KURUMLARA İHTİYAÇ VAR"

"Müslüman olmayan ülkelerin helal turizmle ilgili çalışmalarına ne kadar güvenilebileceğinin iyi düşünülmesi gerekir." diyen Aydın, Türkiye'de acilen helal turizmle ilgili resmi kuruluşların kurulup faaliyete geçirilmesi gerektiğini, bu anlamda Helal Akreditasyon Kurumunun güzel bir şans olduğunu belirtti.

140 TESİS BULUNUYOR

Aydın, helal turizme ilişkin ülkedeki tesislere değinerek, "140 civarındaki tesis sayısının en az 10 kat artırılması gerekiyor. Bu sayının artmasıyla tanıtımının da yapılması lazım. Bu bir hayal değil. Dünyada turizm sektöründe 6. sıradayız. Birinci olmak zorundayız." diye konuştu.

Çiftçiye yüzde 70 hibeli gübre desteği

Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu’nda yapılan değişikliklere destek

İZENERJİ ve İZELMAN’da grev çanları çalıyor

Kokuroğlu: “Araç alım satımlarında ekonominin çarklarının döndüğünü hissedebiliyoruz”

ATSO’dan üye aidatlarına af kararı

ABONE OL