Dolar kaç para (9 mart dolar fiyatları)

Ekonomi | 09.03.2017 - 17:27:57
ABONE OL

9 Mart 2017 tarihinde Dolar kaç para oldu? Döviz alım -satım işlemleriyle alakalı uzmanların 9 mart dolar fiyatı hakkındaki değerlendirmeleri..

Amerikan para birimi Doların küresel ekonomik piyasalarda değer kazancı içeride dolar/TL'de de bir yükselişe neden oluyor.

Bankalararası döviz piyasasında yukarı doğru tırmanışını sürdüren dolar 3,77' seviyelerine kadar yükseldi. Ve Dolar böylece 2 Şubat'tan 2017'de gördüğü zirvenin ardından en yüksek düzeyi gördü.
AB para birimi Euro da bu yükselişten nasibini alarak 3,98'i aştı. 

Dün 3,67 seviyesinden güne başlayan kur 3,70'in üzerine çıkmıştı.

Bazı analistler teknik açıdan yaklaşım bakışıyla dolar/TL'de 3,7330 seviyesinin destek, 3,7600 seviyesinin direnç konumuna geldiğini belirtiyor.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, fiyatlama davranışlarının yakından takip edildiğini ve gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini söyledi.
Ekonomi uzmanlarına göre Çetinkaya'nın para politikasına dair yeni bir mesaj vermemesinin gelişmekte olan piyasalardaki bozulmayla birlikte kura olumsuz yansıdığı belirtiliyor.
15 Mart'ta kararını açıklayacak Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizde artışa gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Piyasalar kritik karar öncesinde yarınki tarımdışı istihdam verisini takip edecek.
Doların belli başlı para birimleri karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi 102'nin üzerine çıkarak haftanın en yüksek seviyesini gördü.

 

Çiftçiye yüzde 70 hibeli gübre desteği

Sektör temsilcilerinden Tarım Kanunu’nda yapılan değişikliklere destek

İZENERJİ ve İZELMAN’da grev çanları çalıyor

Kokuroğlu: “Araç alım satımlarında ekonominin çarklarının döndüğünü hissedebiliyoruz”

ATSO’dan üye aidatlarına af kararı

ABONE OL