İstanbul ekonomi zirvesinin hedefi 4 milyar TL iş hacmi

İstanbul’da ikincisi düzenlenecek olan Ekonomi Zirvesi 10 ülkeden yatırımcıları ve 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanı ağırlayacak. Zirvede 4 milyar TL değerinde ticaret anlaşması yapılması hedefleniyor.
İstanbul ekonomi zirvesinin hedefi 4 milyar TL iş hacmi

“KÜRESEL TİCARET YARIŞINDA TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM FIRSATLARI”

Bu sene ikincisi düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi 10 ülkeden yatırımcıları ve 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanı ağırlayacak. “Küresel Ticaret Yarışında Türkiye’deki yatırım Fırsatları” başlığıyla toplanacak zirvede 4 milyar TL değerinde ticaret anlaşması yapılması hedefleniyor. Zirve, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ankara Sanayi Odası (ASO), Türk Girişimci ve iş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED), İstanbul Aydın Üniversitesi ve Cool Reklam iş birliğiyle 14 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek.


Zirvenin hedefleri hakkında değerlendirme yapmak amacıyla bugün basın toplantısı organize edildi.

“EKONOMİ DÜNYASININ KANAAT ÖNDERLERİNİ BİR ARAYA GETİRECEK”

Türkiye’nin en büyük ekonomi organizasyonları arasında yer alan 2’nci İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin ekonomi dünyasının kanaat önderlerini bir araya getireceğini ifade eden Zirve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, “10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek zirvede sanayii, bankacılık ve finans, inşaat, turizm, enerji, otomotiv, ulaştırma sektörlerindeki yatırım fırsatlarını konu alan paneller düzenlenecek.

Ülkeler arası ticaret ve iş birliği anlaşmalarının da imzalanacağı ekonomi zirvesi bu sene 4 Milyar TL iş hacmi hedefliyor. Zirvenin paneller bölümünde yol haritaları belirlenirken, ilgili sektörün yerli ve yabancı temsilcilerinin mal alışverişi, şirket evliliği veya ortaklık yapabilmeleri noktasında ayrıca B2b (kurumsal) ve B2c (bireysel) toplantıları gerçekleştirilecek. Yapacağımız iş toplantılarıyla 7 hedef sektörde yerli ve yabancı şirketlerin yeni şirket evliliklerine zemin hazırlamak, bu yeni ortaklıkların ülkemizde yüksek teknoloji üreten en az 10 fabrika açmalarına ön ayak olmak için çalışma yürütüyoruz. Türkiye ekonomisinde yaşanan durgunluğun geçici olduğunu düşünüyoruz. Ekonomimize nefes aldıracak ticaret anlaşmalarıyla durgunluktan çıkışa katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.


“EKONOMİDE YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI”

Toplantıda konuşan DEİK Türkiye Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı, “Türkiye olarak katma değerli ürünler üretmeliyiz. ABD Başkanı Trump’ın başlattığı içe kapanma tüm dünya ekonomilerini etkiliyor. Dünyada büyük bir ticaret savaşı devam ediyor ve bu ortamda Türkiye’nin acilen yapısal reformlar başlatması şart. Dolarda yaşanan dalgalanma ülke olarak dengemizi bozdu. Alınan önlemlerle bir nebze azalan dalgalanmalara karşı köklü yapısal reformlar başlatmalıyız. Gıda, hayvancılık, tarım, sanayi ve enerji gibi alanlarda yeniden düzenlemelere gitmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“THY’NİN DÜNYANIN EN ÇOK NOKTASINA UÇAN HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN”

Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Merve Doğru da İstanbul Yeni Havalimanı’nın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve Türkiye’yi küresel ticaretin önemli bir oyuncusu yapacağını ifade etti. Doğru, THY’nin dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketlerinden olduğunu ve İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte öneminin daha da artacağını, Türkiye’nin dünyadaki konumunu daha da güçlendireceğini de sözlerine ekledi.