TürkAkım doğalgaz hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelerek görüştü, ardından birlikte TürkAkım Projesi'nin açılış törenine katıldılar.
TürkAkım doğalgaz hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TürkAkım Projesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada “15,75 milyar metreküp doğalgaz hiçbir aracı olmadan ülkemize gelecek. 15 milyon hanenin yıllık gaz ihtiyacı karşılanacak. Projenin ülkelerimiz ve bu hattan yararlanacak tüm dostlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu işbirliği sürecinde yeni başarılara imza atmayı diliyoruz. Kazan-kazan temelli işbirliğinin en büyük kanıtıdır. Hedefimiz ülkemizi küresel enerji merkezlerinden biri haline getirmektir.” dedi.


"DOĞU AKDENİZ'DEKİ AMACIMIZ MENFAATERİMİZİ KORUMAKTIR"

Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de süren hidrokarbon arama faaliyetlerimizin tek amacı, ülkemizin ve KKTC’nin menfaatlerini korumaktır. Her fırsatta tekrarladığımız gibi, Doğu Akdeniz’de ülkemizin dışlandığı hiçbir projenin hayata geçme şansı yoktur.” vurgusunu tekrarladı.

"YOL ARKADAŞLIĞIMIZ SÜRECEK"

Erdoğan, TürkAkım projesinde birlikte hareket ettikleri Rusla için "Sayın Putin ile diyalogumuz sürecek. Türkiye ve Rusya yol arkadaşlığını sürdürecek." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE İÇİN AVANTAJ

Avrupa'nın ve diğer bölge ülkelerinin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında ülkemizi  vazgeçilmez bir merkez haline getiren TürkAkım doğal gaz boru hattı ile enerji arz güvenliği temin edilecek, ülkemiz daha avantajlı bir şekilde doğal gaz ithalatı yapabilecek.



Erdoğan-Putin TürkAkım'ı birlikte açtı
AÇILIŞIN ARDINDAN TEMASLAR SÜRECEK

Açılışın ardından Erdoğan ve Putin, törende kendilerini yalnız bırakmayan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov onuruna yemek verecek.