ABD ile Çin anlaştı, ticaret savaşlarına mola verildi

Uzun süredir dünyanın gündemini meşgul eden ve ülkemizi de etkileyen en geniş etkili küresel ticaret savaşında olumlu bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ABD-Çin birinci faz ticaret anlaşmasına imza attı.
ABD ile Çin anlaştı, ticaret savaşlarına mola verildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Mart 2018'de Çin'den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave vergilerle birlikte ABD ve Çin arasında ticaret savaşı başlamıştı. İki ülke arasındaki ticaret savaşı, soya fasulyesinden otomotiv parçalarına, teknoloji şirketlerinden, teknolojik ürünlerin üretiminde kullanılan nadir elementlere kadar birçok alana yayılmıştı.


ABD Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ticaret savaşına mola verdirecek anlaşmayı imzaladılar.

ABD ve Çin ticaret anlaşmasında ilk aşama imzaladı

UZUN SÜREDİR ANLAŞMA ÜZERİNDE KONUŞULUYORDU

İki ülke arasında uzun süre yürütülen görüşmeler ve müzakerelerden sonra Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ile ticaret savaşı kapsamında gelen ilave vergilerin kademeli indirilmesi için anlaştıklarını duyurmuştu.


İLK FAZ İMZALANDI

Yürütülen müzakereler sonucu, ticaret anlaşmasında ilk faz Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

ABD ve Çin ticaret anlaşmasında ilk aşama imzaladı

"BU ANLAŞMA BİR DÖNÜM NOKTASI"

Trump, Beyaz Saray'da canlı yayında düzenlenen törendeki konuşmasında, anlaşmanın dönüm noktası olduğunu söyledi.

Yakın bir zamanda Çin'e gideceğini dile getiren Trump, "Bugün Çin ile daha önce atılmamış çok önemli bir adımı atarak birinci faz ticaret anlaşmasını imzalıyoruz. Bu daha önceki herhangi bir anlaşmadan çok daha büyük." açıklamasını yaptı.

İKİNCİ FAZ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Trump, İkinci faz anlaşma için çalışmalara başlandığını ancak üçüncü faz gibi bir sürecin söz konusu olmadığını vurguladı.

"YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu, anlaşmanın önemine vurgu yaparak iki ülke arasındaki bu ticaret anlaşmasının yeni bir dönemin işareti olduğunu ve bu iş birliğinin devam edeceğine inandıklarını ifade etti.