Ford Otosan ile YGA, yarının gençlerini teknoloji ile tanıştırıyor

Otomotiv sektörünün güçlü markası Ford Otosan ve sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerin hayata daha kuvvetli bağlanmasına sağlamaya çalışan Young Guru Academy ve Twin iş birliğiyle el ele vererek birlikte bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.
Ford Otosan ile YGA, yarının gençlerini teknoloji ile tanıştırıyor

Türkiye'nin her köşesindeki okullara ulaşarak yarının büyükleri olan öğrencileri teknoloji ile tanıştıracak.


Bugün "Sosyal Sorumluluk 4.0 projesi: Hayaller Bilgi İster” temalı sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

"UZUN VADELİ VE ÜLKEYE KATMA DEĞERİ OLAN BİR PROJE"

İlk olarak Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Young Guru Academy (YGA) ile nasıl tanıştıklarını, yaptıkları çalışmadan etkilenerek, güç birliği geliştirdiklerini anlattı. Markalarının uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi arayışı sırasında tanıştıklarını ve yapılacak işin direk maddi bir yardımın ötesine geçerek çok daha değerli çıktılarının olacağını düşünerek bir güç birliği yaptıklarının altını çizdi.


YGA Kurucu Başkanı Sinan Yaman da toplantıda bu tur iş birliklerini kurarken aradıkları kriterlerden daha fazlasını bulduklarına inandıklarını ve birlikte başladıkları bu projenin dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti.
(Fotoğraf: (Soldan sağa) YGA Başkanı Melike Aydın, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, YGA Kurucu Başkanı Sinan Yaman)

(Fotoğraf: (Soldan sağa) YGA Başkanı Melike Aydın, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, YGA Kurucu Başkanı Sinan Yaman)

3 YILDA 500 OKULA GİDİLEREK ÖĞRENCİLER SUNUM YAPILACAK

İki etaptan oluşan projede 3 yılda 500 okula dağıtılacak setlerle çocuklara otonom sürüş teknolojisi ve yapay zeka destekli araç setleri ile teknoloji kullanarak sorun çözme becerisi kazandırmak hedefleniyor. Yapılacak iş, Türkiye genelinde dezavantajlı okullara giderek oradaki gençlere Ford Otosan'ın geliştirdiği "Otonom araç seti" vasıtasıyla teknoloji ile tanıştırmak ve hayallerini edindikleri bu bilgiler temeline inşa etmelerine olanak sağlamaktı.

"PROJENİN SONUNDA ÜKE KAZANACAK"

Ve bunun karşılığı hem o gençler, hem o yöre hem de ülke için ilerideki yıllarda ortaya çıkacak önemli başarılar olacaktı.

"GELECEĞE YATIRIM AÇISINDAN DÜNYADA BİR İLK"

YGA Kurucu Başkanı Sinan Yaman da toplantıda bu tur iş birliklerini kurarken aradıkları kriterlerden daha fazlasını bulduklarına inandıklarını ve birlikte başladıkları bu projenin dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti.

Anlatımlardan Ford Otosan için bu sosyal sorumluluk projesinin farkının başkası üzerinden yürümesi değil, içine girilerek ve içinden gelerek yapılması olduğu anlaşılıyor. Proje, tüm paydaşlarına uzun vadede katma değer sağlamak üzere kurgulanmış. çocuklara sensörler, kodlama, yapay zeka gibi teknolojileri kullanarak sorun çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen “Hayaller Bilgi İster” projesinin ilk etabında okullara temel sensör teknolojisi ile otonom sürüş özelliğine sahip programlanabilir araç setleri gönderilecek. Çocukların, araç setlerinde hazır olarak sunulan deneyleri çözerek ya da kendi deneylerini oluşturarak teknoloji ile yapabilecekleri hakkında farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

FORD OTOSAN VE YGA PROJEYİ İÇİÇE VE BÜYÜK BİR ZEVKLE YÜRÜTÜYOR

Anlatımlardan Ford Otosan için bu sosyal sorumluluk projesinin farkının başkası üzerinden yürümesi değil, içine girilerek ve içinden gelerek yapılması olduğu anlaşılıyor.

PROJENİN TEMASI: HAYALLER BİLGİ İSTER

Proje, tüm paydaşlarına uzun vadede katma değer sağlamak üzere kurgulanmış. çocuklara sensörler, kodlama, yapay zeka gibi teknolojileri kullanarak sorun çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen “Hayaller Bilgi İster” projesinin ilk etabında okullara temel sensör teknolojisi ile otonom sürüş özelliğine sahip programlanabilir araç setleri gönderilecek. Çocukların, araç setlerinde hazır olarak sunulan deneyleri çözerek ya da kendi deneylerini oluşturarak teknoloji ile yapabilecekleri hakkında farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

"TÜRK EKONOMİSİNİN KALKINMA MODELİ DİYEBİLİRİZ"

Sinan Yaman, bu nedenle, Türkiye'nin dezavantajlı noktalarındaki öğrencilere ulaşarak, onları teknoloji ile buluşturmanın Türk ekonomisindeki kalkınma modeline katkı yapacağına vurgu yaptı.

UYGULAMA YAPILAN KÖY ORTAOKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU OLDU

Toplantıda ekibin birlikte gittikleri Samsun'daki bir köy ortaokulunda yaptıkları çalışmaların görüntülerine yer verildi. Kendisi ile röportaj yapılan bir öğrenci kodlamayı öğrendiklerini ve çok kolay bulduklarını söylerken, diğeri ise "Bugün öğrendiğim şeylerden daha çok azimli olabilirim." dedi.

İKİ KURUMUN AR-GE'Sİ PROJE İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Ford Otosan ve YGA’lı mühendisler, araç setlerini çocuklar için birlikte Ar-Ge yaparak geliştiriyor. Tanıtım programında, kurumun mühendisleri üzerinde çalıştıkları sistem hakkında bilgi verirken bu sistemi tanıttıkları öğrenciler üzerindeki etkilerinden söz etti.

"HER ŞEY ÖNCE İLGİ İLE BAŞLIYOR"

Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödüllü F-MAX baz alındı. Uygulamada öğrenciler, maket kamyonu logolarla meydana getiriyorlar. Sonra motorunu çalıştırıp, şerit takip etmeyi öğreniyorlar. Aracın altındaki kızılötesi ışınların nasıl çalıştığının mantığını kavrıyorlar. Yetkililer, anlattıkları konuları zihinlerinde tutan çocukların yapacakları bilimsel çalışmalarda kullanacaklarını, gördükleri tanıklık ettikleri hareketleri başka biçimde dönüştüreceklerini, deneyimlediklerini algoritma ile düşünmeye sevk edeceğini, kodlarla hayata geçireceğini söyleyerek, "Her şey önce ilgi ile başlıyor, sonra öğreniyorlar yani bilgi elde ediyorlar, sonra da seviyorlar. " şeklinde konuştu.