Bursa'da üretildi, Almanya ve Avustralya yollarına çıktı

Bursa'da tasarım ve yazılım yapabilen yerli bir firma tarağından tamamen yerli imkanlarla üretilen elektrikli hizmet araçları, Almanya ve Avustralya'ya ihraç edilmeye başlandı.
Bursa'da üretildi, Almanya ve Avustralya yollarına çıktı

TRAGGER isimli firma 1998 yılında başladıkları çalışmalarını günümüz teknolojisi ve ihtiyaçları ile birleştirip, ortaya tamamen yerli hitmet araçlarını çıkardı. Avrupa Birliği'ni (AB) hedef pazar olarak gören firme, tanıtım çalışmalarını da bu yönde gerçekleştirdi.


AMAÇ YURT DIŞI PAZARINI ARTIRMAK

Turistik tesis, otel, tatil köyü, üniversite yerleşkesi, şehir hastanesi, liman, havalimanı, fabrika ve kapalı alanlarda kullanılan, "yerli ve milli" sloganıyla ihracatı gerçekleştirilen araçların yurt dışındaki pazarlarının artırılması hedefleniyor.

YAKITTAN TASARRUF

Bu "yerli ve milli" araçlar yakıttan yüzde 85 tasarruf sağlıyor.

Şirketin kurucularından Ali Serdar Emre yaptığı açıklamada, Türkiye'ye teknoloji transferi yapmak için bir araya geldiklerini, parça ve ardından araç tasarımı alanlarında çalıştıklarını söyledi.


"ARAÇLAR MÜHENDİSLİK BAKIMINDAN İLERİ SEVİYEDE ÜRETİLDİ"

Emre, profesyonel segmentte kamyonet tipi hizmet araçlarının bulunduğunu aktardı.

Bu araçların, mühendislik bakımından ileri seviyede üretildiğini vurgulayan Emre, "Yurt dışından araçlarımızın temsilciliğini almak üzere gelen, incelemelerde bulunan teknik ekipler bize muadillere göre çok daha kuvvetli olduğunu söylüyor. Çok fazla talep var. 2022'de ihracatta hedefi büyütmek istiyoruz. Sanal gerçeklik gibi alanlarda çalışıyoruz, bunları da araçlara entegre ederek fark yaratmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"DAR SOKAKLARDA ATIK TOPLAMADA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Kurucu ortaklardan Saffet Çakmak ise şunları kaydetti:

"Otomotiv sektöründe bir değişim noktasına gelindi, elektrikli araçlar geliyor. Bize de bir fırsat çıktı. Küçük araç yapma konusunda dünyada bir yarış var. Ülkemizde de böyle ürünler tasarlanabileceğini, üretilebileceğini göstermek için hizmet araçları sektörüne girdik. Bu araçlarda ilk olarak insanları kendine çeken bir tasarıma önem verdik. Muadillerine göre yalın tasarımı olan bir araç, bu da bakım masraflarını azaltıyor, tamir sürelerini kısaltıyor. Boyutu oldukça küçük, dar alanda dönebiliyor. Muadil araçlar bunun kadar dar alanda dönemiyor, bu da fabrika gibi yerlerde her yere rahat girip çıkma imkanı tanıyor. Dar yolların olduğu yerlerde örneğin eski şehirler, tarihi yerlerde küçük araç ihtiyacı oluyor."

"ELEKTRİKLİ HİZMET ARAÇLARININ İŞLETMELERE GETİRECEĞİ MALİYET ÇOK DÜŞÜK"

İyi araç beklentisinde olan bir pazara hitap ettiklerini söyleyen Çakmak, elektrikli hizmet araçlarının işletmelere getireceği maliyetlerin çok düşük olduğunu belirtti.