Bu tarladan sebzeyi ellerinizle toplayıp satın alıyorsunuz

Ordu'dan Silivri'ye göç eden Yılmaz, önce çocukları için organik ürünler üretirken, şimdi genişleyen arazisinde çoğalan ürün çeşidini satışa sunuyor. Sağlıklı ve lezzetli ürün için ilçeden ve etrafından akın akın gelenler elleri ile topladıkları ürünleri gönül rahatlığı ile tüketiyor.
Bu tarladan sebzeyi ellerinizle toplayıp satın alıyorsunuz


Güzel Sanatlardan mezun olan Canan Şükriye Yılmaz evli ve iki küçük çocuk annesi. Yılmaz Ailesi birlikte 2011 yılında Ordu'dan gelerek, İstanbul Silivri Alipaşa'ya yerleşti.

ÖNCE AİLESİ İÇİN SEBZE YETİŞTİRMEYE BAŞLADI

Yılmaz buradaki 6 dönüm içinde bulunan çiftlik evinde önce kendisi ve çocukları için organik meyve-sebze yetiştirmeye başladı. Sonra her yıl alanı büyüttüğü için ürettikleri kendilerine fazla geldi ve etraftaki ailelere dağıttı. Ektiği araziyi genişlettikçe ve ürün çeşidini artırdıkça bu kez dışarıdan gelen talepleri karşılamaya başladı. Kendiliğinden doğan bu talebin ünü şimdi ilçeden taşmış durumda.

Aile kendi arazilerinin 2,5 dönümüne mısır, domates, biber, karpuz, bamya, semizotu gibi birçok meyve ve sebze çeşidini ekerken yan arazinin de 6 dönümünde karpuz yetiştiriyor.


TESİSİN ÖZELLİĞİ ALACAKLARINIZI KENDİ ELLERİNİZLE TOPLAMANIZ

Tesisin satışa dönük iş yapması ile birlikte ortaya çıkan yeni bir tarz oluştu. Buradan ürün almaya gelenler tüm ihtiyaçlarını kendi elleri ile tarladan topluyorlar. Ve bu onların hoşuna giderken aynı zamanda daha fazla alım yapmalarına da neden oluyor.

"TAMAMEN DOĞAL"

Canan Şükriye Yılmaz, ürünleri ile ilgili olarak "Üretimlerimizde hiç bir kimyasal atık bulunmamaktadır. İsteyenler yıkamadan bile yiyebilirler." derken, haberi yaparken alana gelen müşterilerden Güray Ayyıldız da araziden gönül rızası ile alışveriş yaptığını, organik sebzelerin lezzetine doyum olmadığını vurguladı.

"YENİ ÇEŞİTLER İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK"

Canan Şükriye Yılmaz bu tür üretimlerin çok büyümesinin doğallığı bozmaktan endişe taşıdıkları için bulundukları arazide en iyi verimi almak için mücadele edeceklerini belirterek, atılım olarak sadece üretimi 2,5 dönümden 6 dönüme yayacaklarını, yeni türler üretme konusunda ise çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ediyor.