Altay, 24 ay sonra harp sahasında

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Türkiye'de savunma sanayinin hızla geliştiğini, 24 ay sonra TSK’nın kendi eseri olan Altay'ı harp sahasında kullanacağını, en geç 48 ay sonra da beraberindeki diğer ürünlerin Türk malı olacağını belirtti.
Altay, 24 ay sonra harp sahasında

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak "Finansal Metamorfoz ve Geleceğe Dönüş" temasıyla düzenlenen 10’uncu İstanbul Finans Zirvesi'nin ikinci gününde konuştu.


“SAVUNMA SANAYİSİ KARLI BİR YATIRIM”

Ethem Sancak, yatırımcıların savunma sanayisine yatırım yaparlarsa kârlı çıkacaklarını söyledi.

Sancak, İstanbul Finans Zirvesi'ne ilk kez katıldığını belirterek, "Finans zirvesine katılanlar parayı bilen, yönlendiren ve paranın nereye akıtılmasına karar veren insanlar olacak. Ben de sektörümün ne kadar istikbal vadettiğini, paranın 40 katlı gökdelenler, katma değeri olmayan üretimler yerine bu sektöre yönlendirilmesi gerektiğini arz etmeye geldim." diye konuştu.

"BATI SAVUNMA SANAYİSİNİN GELİŞMESİNE ENGEL OLDU"

Sancak, piyade tüfeğinin Recep Tayyip Erdoğan iktidara gelene kadar ABD'den alındığına işaret ederek, son 70 yıldır savunma sanayisinin Batı'ya ruhunu satan bürokratik oligarşi tarafından geliştirilmediğini anlattı.


"ELEKTRONİK KARIŞTIRMA DA YAPAMIYORLAR"

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Türkiye’de savunma sanayisinin geliştiğini, bu nedenle ülkemizin daha güçlü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"İstesek de 20 yıl önce Afrin, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını yapamazdık. Çünkü savunma sanayimizin gelişmişliği buna engeldi ve Batılılılar bizi engellerlerdi. Nitekim Kıbrıs Barış Harekatı'nda stratejik müttefik diye caka satılan büyük ülke elektronik karıştırma yoluyla bizim muhribimizi, bizim uçaklara batırttı. Çok şükür şimdi ASELSAN'ın geliştirdiği tekniklerle elektronik karıştırma da yapamıyorlar."

“SAVUNMA SANAYİ 1’E 10 VERECEK”

Sancak, yatırımcıların sektöre koyduğu 1 lirayı 5 yıl içinde 10 lira olarak alacakları öngörüsünde bulunarak, "Çünkü katma değerli büyük işler bunlar. Çok kârlı ve hayati bir sektör." yorumunu yaptı.