2023 Türkiye Sanayi ve Teknoloji Stratejisi çarşamba günü açıklanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varak, 18 Eylül Çarşamba günü, Milli Teknoloji Hamlesi'nin ana belgesi olacak 2023 Türkiye Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'ni, Ankara MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi’nde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.
2023 Türkiye Sanayi ve Teknoloji Stratejisi çarşamba günü açıklanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak, rekabetçi üretim ve verimliliği odağına alan 11. Kalkınma Planı çerçevesinde oluşturdukları Sanayi ve Teknoloji Strateji'sinin, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ilerlerken ekonomi yönetimine ve iş dünyasına yol göstereceğini söyledi.


YERLİLEŞECEK PİLOT ÜRÜN GRUPLARI PAYLAŞILACAK

Geçen ay Cumhurbaşkanı Kararı yayınlanan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi'nin detaylarını da yine aynı gün paylaşacaklarını anlatan Varank, "Uçtan uca yerlileşme' olarak da bilinen bu program kapsamında; yerli imkanlarla üreteceğimiz, yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili pilot ürün gruplarını açıklayacağız. 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi de Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi de Türkiye'nin yazmakta olduğu yeni başarı hikayesinin ana kaldıraçlarından olacak." şeklinde konuştu.