Memur ve memur emeklisi en az 5,71 zam alacak

Memur ve memur emeklisinin maaş zamları 3 Ocak 2020'de açıklanacak TÜFE değerinden sonra netleşecek. Ancak o gün bu rakam sıfır bile çıksa son 5 ayın ortalaması olan 5,71 zam yansıması garanti.
Memur ve memur emeklisi en az 5,71 zam alacak

Asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emekli vatandaş 2020 Ocak ayında maaşlara yapılacak zammı merak ediyor.


Ancak memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı enflasyon verilerine göre belirleniyor.

TÜFE BELLİ OLANCA MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞLARI DA BELLİ OLACAK

TÜFE’deki 6 aylık artış oranları, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelecek 6 ay için yapılacak zam belli olacak.

MEMURLAR YILDA İKİ KEZ ZAM ALIYOR

Her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına zam yapılıyor. Bu zam oranları TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları kapsamında belirleniyor.


SON BEŞ AYIN ORANI BELLİ: 5,71

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı ve memurların alacağı enflasyon farkı da belli olmaya başladı. Yılın ilk yarısının ardından temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyonu toplamda yüzde 5,71 olarak gerçekleşti.

TÜFE ARALIKTA SIFIR OLSA BİLE 5,1 ZAM OLACAK

Aralık ayında TÜFE sıfır çıksa, yani hiç artmasa dahi emeklilere yılın başında yüzde 5,1 zam yapılacak.

3 OCAKTA ZAMLAR KESİN BELLİ OLACAK

Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak 2020 Cuma günü açıklanacak. Aralık ayı TÜFE rakamının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı resmen belli olacak.