Küresel ekonominin ateşi düşmüyor

Dünya ülkeleri birbirleri ile geliştirdikleri ticari ilişkileri ilerlettikçe siyasi düşünceleri doğrultusunda birbirleri üzerinde üstünlük kurma faaliyetlerine girişip, tüm dünyayı etkileyen sonuçların doğmasına neden oluyorlar.
Küresel ekonominin ateşi düşmüyor

Küreselleşmeden önce ülkelerin kapalı ekonomileri vardı. Bilgi paylaşımları ve teknoloji transferleri gibi konular günümüzdeki gibi aktif değildi. Dünya globalleşti, ülkeler arasındaki sınırlar kalktı. Paylaşımlar, ortaklıklar, yatırımlar, projeler dünya ülkelerini birbirine yaklaştırdı. Ortak para bilimleri, ortak ticari kuruluşlar, birlikler, girişimler, anlaşmalar derken o kadar iç içe geçildi ki şimdi birinde çıkan bir olumsuzluk diğerini de yakından etkiliyor. Ülkeler artık adım atarken sadece kendilerini değil diğer ülkeleri de düşünerek hareket eder oldu.


(İran)

DÜNYA EKONOMİSİ DOMİNO TAŞI GİBİ BİRBİRİNE BAĞLI

Dünya ekonomisi birbirine o kadar entegre oldu ve o kadar iç içe geçti ki ekonomi domino etkisi yaparak birbirlerini doğrudan etkiliyor.

Günümüzü değerlendirdiğimizde ABD-Venezuela çekişmesi, ABD-Çin’in bir türlü anlaşamaması, ABD’nin İran yaptırımları, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sancıları gibi birçok sorunu sayabiliriz.


(Çin)

ÜLKELERİN SAĞLIKLI İLETİŞİMİ TÜM DÜNYA İÇİN GEREKLİ

Bu kadar kırılgan bir yapı içerisinde devletlerin insanlığı temel alarak sadece kendisi için değil tüm dünya ülkeleri için bir duruş sergilenmesi gerekiyor.

Ama bunu sağlamaya değil bu kargaşadan yararlanmaya dönük davranışlar sergileniyor. Bir türlü çözülmeyen sorunlar, politika merkezli ekonomik tehditler, ayrıntılarda yaptırım uygulayarak köşeye sıkıştırmalar sürüyor.

(İngiltere)

İNGİLTERE’NİN AB’DEN AYRILMASI SÜRECİ DE SANCILI

İngiltere Perlamentosu’nda bir kez daha AB anlaşması gündeme geliyor. Anlaşma onaylanmıyor, Brexit süreci devam ediyor. “İngiltere AB’den nasıl ayrılacak?” sorusu gündemde.

(Türkiye)

TÜRKİYE’NİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DURUMU

Türkiye bu çalkantıların tam ortasında. Jeopolitik konumu, siyasi rolü, bereketli toprakları ve çalışan insan gücü ile dikkati çektiği için sürekli yeni hamlelere maruz kalıyor. 

Ekonomisini ayakta tutmak ve geliştirmek için daha çok proje üretiyor: Katma değeri yüksek ürün üretmek, teknolojik alana yatırım yapmak ve ihracat pazarını artırarak gibi girişimlerini sürdürüyor.

 

-ÖZEL HABER-