“Geri Dönüşüm” geleceğe çok yönlü katkı sağlıyor

Dünyada ve Türkiye’de giderek önemini artıran “Geri Dönüşüm” doğal kaynakları korumak ve ekonomiye artı değer sunmak dışında iş olanakları oluşturarak, istihdama da katkı sağlıyor.
“Geri Dönüşüm” geleceğe çok yönlü katkı sağlıyor

Geri dönüşüm, uzun vadede verimli bir ekonomik yatırım olarak dikkati çekiyor. Dünyanın sorunu olan hammaddenin azalması ve doğal kaynakların tükenerek yok olması tehlikesine karşı alınmış bir önlem olarak karşımıza çıkan kavram, geliştikçe yeni iş kaynakları olarak gündeme getiriyor.


GERİ DÖNÜŞÜMLE GELECEĞE VE EKONOMİYE YATIRIM YAPILIYOR

Türkiye’nin de içinde yer aldığın demir, çelik, bakır, kurşun, kauçuk, kâğıt, plastik, cam ve elektronik atıkların dönüştürülerek yeniden kullanılması çalışmaları, ülkelerin hurda ithaline ödedikleri dövizin azalmasını sağlıyor.

Bir ton atık kâğıdın kâğıt hamuruna dönüşmesi sekiz ağacın kesilmesine önlüyor. Kullanılmış bir kâğıdın tekrar kullanılması ise hava ve su kirliliğini belirli oranda azaltıyor ve su kullanımını minimuma indiriyor. Geri kazanılan bu tür malzemeler tekrar kullanıldığında üzerlerinde yapılacak işlemler azalacağı için enerji tasarrufu da sağlanıyor.


Geri dönüşüm projelerinin gündeme geldiği 2001 yılından bu yana her gün yeni teknoloji ve metotlar üretiliyor, bu arayışın sonunda gelecek kuşaklara sadece hammadde aktarımı değil yeni iş sahaları açılması da gerçekleşiyor.