Gaziantepli ayakkabıcılar marka olmak yolunda

Türkiye ihracatının yüzde 17'sini elinde bulundurmasına karşın, bilinen bir markaya sahip olmayan Gaziantepli ayakkabı üreticileri, marka olup, dünya pazarına açılmak istiyor.
Gaziantepli ayakkabıcılar marka olmak yolunda

Türkiye'nin önde gelen ayakkabı markalarına fason üretimin gerçekleştirildiği Gaziantep'teki sektör temsilcileri, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) desteğiyle kendi markalarıyla dünya pazarlarına açılmayı hedefliyor.


GAZİANTEPLİ AYAKKABICILAR MARKA OLMAK YOLUNDA

Geçtiğimiz yıllarda babadan kalma geleneksel yöntemleri fabrikasyon üretime geçerek sektörü geliştiren Gaziantepli ayakkabıcılar, şimdilerde ise fason üretimdeki başarılarını kendi markalarını oluşturarak taçlandırmanın hesabını yapıyor.

Bu kapsamda oda yönetiminin girişimiyle TİM ile koordineli hareket eden Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, hedef pazarların belirlenmesinin ardından Gaziantep markasıyla kendi markalarını oluşturmanın hesabını yapıyor.


TÜRKİYE'NİN AYAKKABI İHRACATININ YÜZDE 17'Sİ GAZİANTEP'TEN

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, yaptığı açıklamada, kentin ayakkabı sektöründe lokomotif illerden birisi olduğunu dile getirdi. İnce, Gaziantep'teki ayakkabı ihracatının da her geçen gün büyüdüğünü ve gelinen süreçte Türkiye'nin ayakkabı ihracatının yüzde 17'sinin Gaziantep'ten gerçekleştiğini kaydetti.

 “GAZİANTEP” DÜNYA MARKASI OLACAK

İnce, şöyle konuştu: "Gaziantep olarak şu anda iç piyasadaki markalara Türkiye'nin en güzel ayakkabılarını yapıp satıyoruz. Ama Gaziantep olarak bir markamız yok. Bunun için de Türkiye İhracatçılar Birliği ile görüşüp yol haritamızı belirledik. Bu kapsamda yurt dışındaki ticaret merkezinde bir kaç tane hedef ülke belirliyoruz. Bunun ardından da ofis açıp “Gaziantep” markası adıyla dünya markası oluşturmak için gayret edeceğiz."

FASON ÜRETİMDE AKTİF

İnce, Gaziantep'te odaya kayıtlı 2 bin 500 sektör temsilcisinin bulunduğuna işaret etti. Bu firmalardan yaklaşık 800'ünün imalatçı firma olduğuna dikkati çeken İnce, "Bunların büyük çoğunluğu da Türkiye'nin önde gelen firmalarına üretim yapıyor. İşin içerisine terliği de kattığımızda daha güçlü bir yapımız oluyor." diye konuştu.