Fotoğrafçılık hediyelik eşya boyutuna geçti

Dijitale geçmeden önce fotoğraf çekmek, hatta filmi makineye takmak bile bir ustalık gerektiriyor, film ve kağıt baskı maliyetleri açısından fotoğrafçılık günümüzdeki kadar yaygın yapılamıyordu. Şimdi ise fotoğrafçılık mesleğinde farklı bir boyuta geçildi.
Fotoğrafçılık hediyelik eşya boyutuna geçti

Gelişen teknoloji işle birlikte fotoğrafçılık da boyut değiştirdi. Eskiden sadece mutlu anlar fotoğraflanarak ölümsüzleştirilirken günümüzde artık hayal edilen pek çok şeyi fotoğrafçılar gerçeğe dönüştürmeye başladı.


UŞAKLI FOTOĞRAFÇI HAYALLERİ OBJELERE BASIYOR

Uşak’ta 11 yaşından beri fotoğrafçılık yapan 25 yaşındaki Ferit Özkan (25) mesleğin gün geçtikçe üretime doğru kaydığını kendisinin de bu alanda oldukça iddialı olduğunu söyledi. Özkan, baskı ve üretim konusunda Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını iddia ederek "Yeter ki elimizde imkanlar olsun.  Uşaklılar hayal etsin ben gerçekleştireyim. Eskiden sadece hatıra niyetine çekilen fotoğrafları basardık. Şimdi hayal edilen şeyleri yapıyoruz. Özellikle hediyelik eşya konusunda hayal edilen her şeyi gerçekleştiriyorum" dedi. 

AH O AKILLI TELEFONLAR ÇIKINCA

Yaklaşık 15 senedir fotoğrafçılığın içinde olduğunu belirten Özkan günümüzde fotoğraf çekimin bittiğini, yeni çıkan akıllı telefonların fotoğrafçılığı öldürdüğünü belirterek "Öyle olunca biz de artık fotoğrafçılığın başka bir boyuta üretime doğru gittiğinin gördük. Biz de kendi çabalarımla üretimi kendimiz yapıyoruz.

"HEDİYELİK EŞYA ALANINDA İLERLİYORUZ"

Artık hediyelik eşya üretim dalında ilerletmeye çalışıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. En yaygın tasarımlardan özgün tasarımlara kadar birçok hediyelik eşya üretimini yapabiliyorum ayrıca internette satılan muadillerinden daha ucuza mal ediyorum” dedi.


“KULLANILMAZ DENİLEN MALZEMELERİ CÜZİ MİKTARLARDA ALIP EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ"

Dolarla mücadele etmenin zor olduğunu ancak bununla mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Özkan, kullandıkları materyallerin yaklaşık yüzde 50’sini dolar kuru üzerinden satın aldıklarını belirtti. Her şeye rağmen ucuz mal üretmek için birçok yol olduğunu vurgulayan Ferit Özkan; “Bazı imalatları kendimiz yapıyoruz. Mücadelemizi yapıyoruz maliyetleri düşürebildiğimiz noktaya kadar düşürmeye gayret gösteriyoruz. Bunun halkımızı düşündüğümüz için yapıyoruz. Bazı ürünlerimizi geri dönüştürdüğümüz mamullerden imal ediyoruz. Bu geri dönüşüm ürünlerini kendimiz bizzat temizleyerek kimyasal katmadan tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Bu şekilde dolarla da mücadele etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.