Ev tekstili ihracatta rekora koşuyor

Türkiye'nin ev tekstili sektörü, yılın ilk yarısında 1,4 milyar dolara ulaşan ihracatını, yıl sonuna kadar 3,3 milyar dolara yükselterek rekor kırmayı hedefliyor.
Ev tekstili ihracatta rekora koşuyor

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, Türkiye'nin ev tekstilinde her müşteriye özel koleksiyon hazırlayabilecek bilgi birikimine, geniş üretim yelpazesine ve yüksek kapasiteye sahibi olduğunu söyledi.


“EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜMÜZ, DÜNYA ÇAPINDA MARKA HALİNE GELDİ”

Dünyada tekstil denildiğinde birçok ülkenin arasından sıyrılarak ilk akla gelen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Aydın, "Ev tekstili sektörümüz, dünya çapında marka haline geldi. Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden sayılı restoranlarına ve hastanelerine kadar birçok lokasyonda Türk havlu ve bornozunun, perdesinin ve dokumasının tercih edildiğini görmeniz mümkündür. Yarattığımız kalite algısıyla sektörümüzün tüm ürün gruplarının yoğun talep gördüğünü söylememiz doğru olacaktır." dedi.

"DÜNYADA EV TEKSTİLİNDE 4'ÜNCÜYÜZ"

Dünya ev tekstili pazarının 90-95 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu ifade eden Aydın, Türkiye'nin, Çin, Hindistan ve Pakistan'ın ardından tasarım ve üretim gücüyle dördüncü büyük ev tekstili üreticisi olduğunu bildirdi.

"6 AYDA 500 MİLYON DOLARLIK PERDE İHRACI"

Sektörün ihracatı başta AB ülkeleri olmak üzere, ABD, Rusya ve İran'a yaptığına işaret eden Aydın, 6 aylık ihracat rakamının 1,4 milyar dolar olduğunu, yıl sonunda geçen yıla göre yüzde 10 artışla 3,3 milyar dolara ulaşarak rekor kırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Aydın, perde ihracatının ulaştığı noktaya da dikkati çekerek, "Yılın 6 aylık döneminde perde ihracatımız yaklaşık 500 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ton bazında ise 50 bin ton ürün ihraç ettiğimizi söylemek mümkün. Doğru perde seçimi, yaşam alanlarının hem daha ferah hem de şık bir ortama dönüşmesinde oldukça etkilidir. Hedefimiz, çalışmalarımızı sürdürülebilir kılmak ve dünyada ev tekstilinde ilk iki sıraya yerleşmektir." değerlendirmesinde bulundu.