Dünya Çevre Günü'nde çevreci kimlikli araçlar öne çıkıyor

Çevre kirliliğinin nedeni olan otomobillerden çıkan gazları ortadan kaldıran teknolojiye sahip araçların önemi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gündeme geldi.
Dünya Çevre Günü'nde çevreci kimlikli araçlar öne çıkıyor

TOYOTA İÇİN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ


Otomotiv sektöründe çevreci kimliği ile öne çıkan markalardan birisi olan Toyota, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nden yola çıkarak haziran ayını Türkiye’de “çevre ayı” ilan etti.

Toyota, haziran ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek çevre konusunda dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Toyota ayrıca, 2050 yılında 9.1 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusuna yönelik olarak “2050 Çevre Hedefleri” çerçevesinde çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

AMAÇ KARBONDİOKSİT EMİSYONUNU DÜŞÜRMEK


Çevreci özellikler taşıyan teknolojileri hayata geçirmek için 50 yıla yakın süredir çalışmalar yapan ve çözümler sunan Toyota, yapmış olduğu bu çalışmalar ile; yakıt verimliliğini arttırmak ve karbondioksit emisyonunu düşürmek, hava kalitesini arttırmak için egzoz gazı salımını azaltmak ve azalan petrol rezervlerine karşı alternatif enerji türleri bulmak olmak üzere üç temel hedefe odaklanmış durumda.

TOYOTA’NIN ÇEVRE HEDEFİ 2050

Toyota’nın “2050 Çevre Hedefi” otomobillerin çevresel etkilerini sıfıra indirmek için 6 ana başlıktaki stratejilerden oluşuyor.

13 MİLYONDAN FAZLA HİBRİT OTOMOBİL SATTI

Otomobillerde “0” emisyon hedefiyle yola çıkan Toyota, 2050 yılında, emisyon oranını 2010’a göre yüzde 90 düşürmeyi amaçlıyor. 1997 yılından bu yana çevre dostu 13 milyondan fazla hibrit otomobil satışı gerçekleştiren Toyota, tüm dünyada 2020 yılında her binek modelinin birer hibrit versiyonu olması hedefini taşıyor.

Toyota bu hedefini Türkiye’de bir yıl öncesinden gerçekleştirmiş durumda. Hibrit araçların kullanılmasıyla birlikte, eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre 93 milyon ton daha az karbondioksit emisyon salımının gerçekleştiği de bugün kayıtlara yansımış durumda.

İkinci hedefinde, emisyon oranını araç ömrü boyunca sıfırlamak için teknolojiler geliştirmeye devam eden Toyota,  üçüncü hedef olarak da üretimde ortaya çıkan karbondioksit emisyonunu da sıfırlama gayreti içinde. 

SU İHTİYACI ÇOK ARTACAK

2050 yılında su ihtiyacının, bugünkü seviyeye göre yüzde 55 artacağını öngören Toyota, dördüncü hedef olarak fabrikalarında yağmur suyu kullanımını artıracak ve kullanılan suyun yeniden kullanımını sağlayacak projelere destek veriyor.

OTO PARÇALARDA DÖNÜŞÜMDEN YARARLANMAYI PLANLIYOR

Dünyada artan nüfusun ve ekonomik büyüme baskısının, tüketimi giderek artırdığına dikkat çeken Toyota beşinci hedef olarak çevreci materyaller kullanmak, otomobil yapımında kullanılan parçaların ömrünü daha da uzatmak adına geri dönüşüm teknolojisinin geliştirilmesini amaçlıyor.