Araç hasar onarımı eğitimleri istihdam sağlayacak

Araç kaportalarından hasarları gidermek için eleman yetiştirmek üzere harekete geçen Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte bir eğitim programı hayata soktu.
Araç hasar onarımı eğitimleri istihdam sağlayacak

Geçtiğimiz yıl yağan dolu yağışından sonra araçların kaportalarında hasarlar meydana gelmiş, henüz trafiğe çıkmayan sıfır kilometre araçlar bile bu hasardan payına düşeni almıştı. Hasarların giderilmesi için aletlerle değil el becerileri ile çözüm yolları aranmış ve bu konuda yeterli iş gücümüz olmadığı için İtalya başta olmak üzere yurt dışından ustalar getirtilerek büyük bütçelere mal olan çözüm yolları denenmişti.


YERLİ USTA SAYISI YETERSİZ

Araçlarda oluşan göçüklere müdahalede yerli usta sayısının yetersizliğine değinen Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Göçük Sektör Komisyonu Başkanı Aşkın Önver, geçen yıllarda İstanbul’da yaşanan dolu yağışı sonrası birçok aracın zarar gördüğünü hatırlatarak, “İleride yaşanabilecek afetlerde yabancı yerine Türk teknisyen çalıştırmak için boyasız göçük eğitimleri veriyoruz.  Zarar gören yeri değiştirmek yerine buranın tamirini yapılması daha önemli. Bu sayede hem istihdam yaratıyor hem de Türk ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

SERT BÖLGELERDE SİLİKON, YUMUŞAK BÖLGELERDE İNDÜKSİYON TEKNOLOJİSİ

Mümkün olduğunca hasarlı parçayı değiştirmeden, hassas yöntemlerle göçüğü düzeltip pürüzsüz hale getirdiklerini ifade eden Önver, “Biz bu yöntemi kullanarak üç farklı şekilde göçüğü onarıyoruz. Sert bölgelerde silikon, yumuşak bölgelerde indüksiyon teknolojisi, diğer bölgelerde de özel alaşımdan yapılan şişlerle masaj yöntemini kullanıyoruz" diye konuştu.

YETİŞMİŞ İNSANA İHTİYAÇ VAR

Önver bu alanda yetişmiş insana ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, "Dernek olarak geçen yıl 900 kişiye eğitim verdik. Bu sene eğitimlerimizi İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile düzenliyoruz. Verdiğimiz eğitimler üniversite güvencesi altında.  Farklı meslek gruplarından birçok insan bu alanda bizlerden eğitim almak için bekliyor” ifadelerini kullandı.


ÜNİVERSİTENİN SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UYGULAMASI

“Modern Boyasız Hasar Onarım Eğitimi” ile bir istihdam kapısı yarattıklarını ifade eden İGÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat Tuncer, “Topluma fayda sağlayacak eğitimlere öncelik veriyoruz ve bu doğrultuda programlar ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Sürekli Eğitim Merkezi, bu eğitim ile bir ilke de imza atıyor” dedi.