2019’da hükümetten emeklilere destek yağacak

Hükümet, emeklilerin daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için emeklilere 2019'da birçok destek sağlayacak. Bu kapsamda ocakta zamlanacak maaşlarla birlikte ek ödeme artacak, iş kurana teşvik verilecek, tekrar çalışmalarının önü açılacak.
2019’da hükümetten emeklilere destek yağacak

Türkiye'de 12 milyon emekli var. Hükümet, emeklerin refah düzeyini yükseltmek, gelişme hızından daha fazla pay almalarını sağlamak amacıyla 2019 yılında yeni formülleri devreye sokacak.


BİN LİRANIN ALTINDA EMEKLİ AYLIĞI KALMAYACAK

Bin lira altı emekli aylığı kalmayacak. Yeni düzenleme ile birlikte ocakta zamlanacak maaşlarla birlikte ek ödeme de artacak.

EMEKLİ MEMURLAR GÖREVE DÖNEBİLECEK

Emekli memurlar göreve dönebilecek. Yeni hükümet sistemiyle kamu ve özel sektörden emekli olan, görevinden ayrılan yöneticiler, uzman personel, devlet kurumlarında maaşlı çalışabilecek. Bu kişilere esnek çalışma sistemi uygulanacak.

İŞ KURMAK İSTEYEN EMEKLİLERE KREDİ DESTEĞİ

Emekli olup da iş kurana kredi desteği verilecek. İş kurmak isteyen emekliler, düşük faizli kredi ve devlet kefaretiyle desteklenecek.


EMEKLİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Emekliler için bir yılı aşan özel sağlık sigortaları yapılacak. Ek gösterge düzenlemesinden, bir milyon emekli de yararlanacak.

EMEKLİ HİZMETLERİ ETKİNLEŞTİRİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bütünleşik mali yönetim sisteminin hayata geçirilmesiyle, emekli hizmetleri etkinleştirilecek.

KAMU HİZMETLERİNE E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN ERİŞİM KOLAYLIĞI

Emeklilik başta olmak üzere, sosyal güvenlikle ilgili kamu hizmetlerinin önemli bir kısmına e-devlet kapısı üzerinden erişim sağlanacak.